Drones zijn hot, maar FPV-racing is nog hotter! Drones zijn inmiddels een bekend gegeven. Maar weet jij al wat FPV-racing is? Het 2STICKS Racing Team geeft op 30 november een spectaculaire demonstratie met drones in de Doelenzaal van de Bibliotheek Haarlem Centrum. Het spektakel is gratis te bezoeken en voor alle leeftijden. 

Drones

Drones zijn onbemande luchtvaartuigen. Dit betekent dat het luchtvaartuig kan vliegen zonder dat er een piloot aan boord van het toestel is. Een drone wordt vrijwel altijd op een afstand bestuurd. De bestuurder van de drone kan zich in de nabijheid van de drone bevinden maar eventueel ook op duizenden kilometers afstand van de drone indien de communicatietechnologie voldoende is. Naast op afstand bestuurbare drones zijn er ook autonomere toestellen. Deze toestellen zijn van te voren geprogrammeerd om een bepaalde route of opdracht uit te voeren.

 

Drone

Drone race spektakel

Op 30 november zal er een track uitgezet worden waarover het team zal racen met hele kleine quadcopters. Thierry Ligeon en Walter Kort racen nu ruim drie jaar met grote en kleine drones. Deze zijn speciaal gebouwd om supersnel te kunnen vliegen. Met de videobril hebben de racers een directe verbinding met de camera in de drone en lijkt het alsof ze er zelf in zitten. Deze FirstPersonView-ervaring wordt tijdens de demonstratie ook live weergegeven op een groot scherm!

Neem gratis een kijkje of doe zelf ook mee met de interactieve races. Het is gratis en voor alle leeftijden. Bekijk hieronder de video van het 2STICKS Racing Team voor een indruk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here