We zitten in de tussenfase. Dat wil zeggen dat de reeks bierovergoten feestdagen achter ons liggen, maar we nog wel even moeten wachten op de zomer. Deze periode vullen we dus vaak met spastisch trainen om het bikinilijf weer terug te krijgen, tig feesten afgaan, omdat in mei iedereen weer ineens jarig is, terwijl we de dagen aftellen naar het oh, zo tropische zomerseizoen wat Nederland ons ieder jaar biedt.

Om jullie deze periode nog wat extra te vermaken, had Haerlems Bodem een daverend evenement georganiseerd. Ons allereerste, waar we dus ook heel erg trots op zijn, genaamd ‘Dubbel Sessies’. Een avond van muzikaal genieten in de Pletterij, waarop twee artiesten eigen werk spelen, plus dat van een ‘muzikale held’. Deze keer Suus de Groot (Sue the Night) en Yorick van Norden, gecombineerd met David Bowie.

DubbelSessies_HB-3

Major Tom
Yorick beet het spits af. Met zijn droge humor en bizar goed gitaarspel kreeg hij de zaal in no time mee. Niet alleen het publiek, ook de HB-pack glunderde bij het eerste nummer al. De eerste Bowie-track die hij speelde, was ‘Space Oddity’. Een plaat die we allemaal kennen, vaak op de radio horen, maar die mij persoonlijk nooit heeft aangesproken. Het nummer is van zichzelf zeker mooi en het verhaal over Major Tom triest, maar meer dan een klassieker in de top 2000 was het niet voor mij. Totdat Yorick deze zong. Lord, wat een uitvoering. Zijn versie was de eerste die mij raakte en die voor mijn part in de top 2000 mag. Misschien stoot ik nu wat Bowie-kenners voor het hoofd. Excuses, ik ben geen kenner, maar ik blijf er wel bij. Kortom, een fantastisch gespeelde eerste helft van de avond.

DubbelSessies_HB-9

Intiem en relaxt
Dan, onze Suus. Als ik over deze dame schrijf, moet ik echt gaan letten op mijn woordkeuze, aangezien naar mijn idee ‘fantastisch’, ‘vet gaaf’ en ‘über tof’ al zo vaak in mijn stukken over haar langskomen. Maar veel origineler wordt het vrees ik niet. Het was gewoon weer fantastisch, vet gaaf en über tof. Deze chick gooit er klanken uit, waar je ‘U’ tegen zegt. Niet alleen met haar muziek, ook met een goede dosis zelfspot vermaakt ze iedereen. De nuchterheid tussen de nummers in, maakt het optreden relaxt en persoonlijk. De bekende tracks van het album ‘Mosaic’ komen langs, afgewisseld met nummers van het nieuwe album, met als klapper ‘The Pity Song’. Verder schudt ze nog even ‘Tonight’ van Bowie en Tina Turner uit haar mauw, voordat Yorick zich weer op het podium voegt. Ze spelen samen op een bijna aandoenlijke manier ‘Starman’, waarna ze een verdiend, hard applaus in ontvangst nemen.

Dubbel_Sessies_HB-15

DubbelSessies_HB-19

Bier en blij
Het einde is daar en Dennis, leader of the pack, annex presentator van de avond, komt grijnzend  het podium op. Hij bedankt glunderend alle aanwezigen en sluit af. Wij als HB-telgen lopen automatisch naar voren om elkaar GTST-like in de armen te vliegen. We hebben het gedaan, het is een succes, dus we zijn razend enthousiast. Props voor Jaap, Vincent en Dennis, aangezien ze verreweg het meest hebben gedaan. Toen zat er nog maar één ding op…bier en blij zijn.

Fotografie: Wiebrig Krakau

Portretten Bowie: Carola van den Broek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here