Ouderen en leerlingen die elkaar nog nooit eerder hebben ontmoet, maar in ieder geval één ding gemeen hebben: ze wonen in dezelfde wijk. Ze gaan samen op stap, babbelen, sluiten vriendschappen én maken vooral veel foto’s. Dat is in een notendop het fotoproject DubbelBelicht waarvan de expositie vanaf vrijdag te zien is. 

Project DubbelBelicht

DubbelBelicht is een fotoproject dat leerlingen van verschillende scholen en ouderen uit Schalkwijk bij elkaar brengt en verbindt. Met een camera in de hand zijn ouderen de afgelopen tijd samen met jeugdigen op foto-expeditie gegaan. Samen maakten zij kiekjes onder toeziend oog van fotograaf Marisa Beretta die het project ontwikkeld heeft. Van deze bijzondere samenwerking is een expositie gemaakt. Naast foto’s zijn er ook verhalen en gedichten te lezen.

Expositie DubbelBelicht

Tijdens de eindpresentatie op vrijdag 30 november is te zien welke inspirerende momenten en verhalen zijn ontstaan tijdens de ontmoetingen tussen jongeren en ouderen. Philip Schemmekes van Triple ThreaT zal wat vertellen over de impact van het project op jong en oud. Om 16:00 uur wordt er verzameld voor de Hema (Floridaplein 13). Van daaruit loopt men gezamenlijk naar de parkeergarage, waar een grote fotowand is. Voor alle aanwezigen ligt er een DubbelBelicht-bundel klaar met foto’s, verhalen en gedichten. De expositie blijft de komende weken toegankelijk.

Initiatiefnemer Marisa Beretta

Werkend vanuit een sterk journalistiek verleden – ANP, GPD en Haarlems Dagblad – is Marisa gespecialiseerd in het snel werken op locatie. In 2002 werd ze tweede in de categorie Kunst en Cultuur bij de Zilveren Camera. Mensen die niet iedere dag gefotografeerd worden, jongeren en kinderen, daar werkt ze graag mee zowel in reportages als portretten. Ze werkt het liefst op het raakvlak samenleving, kunst en fotografie. Naast het werken in opdracht laat ze haar liefde voor kunst, fotografie en welzijn samenkomen in (zelf geïnitieerde) projecten. Aan de hand van een thema pakt ze een onderwerp projectmatig aan, DubbelBelicht is een voorbeeld van zo’n project.

Meer foto-exposities? Check dit artikel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here