Ondanks allergie toch meedoen met Ladies League

0
80

Sinds dit jaar heeft de NPO (overkoepelende bond van duivensport) een vrouwelijke competitie in het leven geroepen. En dus ging we samen met onze vrienden van NH-nieuws op bezoek bij Pauline Kroon, één van de eerste vrouwelijke duivenmelksters.

Roze ringen in duivensport

“Alle duiven in de vrouwencompetitie dragen roze ringen,” vertelt Pauline tussen de duivenhokken. Haar man Jaap is er ook. Hij doet ook al jaren aan de duivensport mee: “Ik vind het heel goed dat vrouwen dit ook doen en dat er een vrouwencompetitie is. Pauline doet het ook hartstikke goed, vrouwen doen sowieso vaak veel dingen beter dan mannen,” zegt hij. 

Verschil tussen melker en melkster

Behandelt Pauline de duiven nu heel anders dan Jaap? Ze vindt zelf van niet. “Maar je ziet wel dat vrouwen wat tuttiger zijn met de duiven. Ze geven ze naampjes of ze gaan bij ze in het hok zitten,” vertelt Pauline en dan moet ze heel hard lachen. Ze doet dat zelf namelijk niet, vanwege een hele duidelijke reden. “Ik ben allergisch voor duiven, daar moet ik van niezen.” Jaap vindt dat Pauline het wel iets anders aanpakt dan hijzelf. “Ze is veel punctueler met bijvoorbeeld het geven van voer. Zij meet de precieze hoeveelheden af, ik kijk naar de duif en schat dan in wat hij of zij nodig heeft.”

Wedstrijd

“Ze zijn nog niet echt superstrak,” zegt Pauline over haar duiven. Vrijdag worden ze naar Frankrijk gebracht en dan moeten ze zo snel mogelijk naar Zandvoort terugvliegen. Dat gaat niet altijd goed, een aantal heeft bij de eerste wedstrijd van de vrouwencompetitie de weg niet teruggevonden. “Ze moeten nog even trainen.” Pauline gooit de deuren van de hokken open, maar de duiven verroeren geen vleugel. Dan toch maar, ondanks de allergie, het hok in om ze naar buiten te ‘pushen’. 

Dit artikel is een onderdeel van de samenwerking tussen NH-nieuws en Haerlemsbodem.

Tekst en video: Paul Tromp en Michael van der Putten.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste For The Record.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here