Olie, ijzererts of aardgas. Gelukkig gaan we voorzichtig meer beseffen dat moeder aarde ons niet van fossiele brandstoffen kan blijven voorzien. Dat we anders moeten produceren dringt tegenwoordig ook door bij hoe kunst en design tot stand komen. Laat je tijdens Kweek Design (i.s.m. designer Merel Slootheer) inspireren op het gebied van duurzaam onderzoek en hergebruik.

Kweek Design

 

Kweek Design Kweek Design – een huiskamer vol ontdekkingen

Stap bij Kweek Design een huiskamer binnen en ontdek hoe designer Merel Slootheer kleurrijke pillen en oude medicijndoosjes hergebruikt en er prachtige insectenkunst van maakt. Bewonder daarnaast de betoverend mooie keramieken kommen, borden, kannen en vazen van Cora Verhoog. Deze komen voort uit gevonden en bewaarde voorwerpen, allemaal met een verhaal. Je kunt ook luisteren naar verhalen van de makers van Studio Hamerhaai, die 20 jaar oude stoeltjes van de Johan Cruijf ArenA omtoverden tot Arena-stoelen met een strak design.

 

 

Kweek Design 3D-geprinte lamp

De hightech startup HB|3D werkt met een robotarm en bespaart daarmee flink op grondstoffen. Bekijk hoe iedere 3D-geprinte lamp met deze techniek een unieke textuur krijgt. Laat je tijdens de Kunstlijn inspireren op een wel heel bijzondere locatie: een kas midden in het groen van de Haarlemmer Kweektuin.Ook vind je in de shop van Kweek Design (in de kas van het Kweekcafé) nog veel meer circulair design met bijzondere verhalen.

 

Agenda tijdens Kunstlijn Haarlem:

za 3 november, 14:00 uur:

Lezing: Niki Schoondergang van Studio Hamerhaai vertelt hoe zij van afval Dutch Design maakt. Een kijkje achter de schermen bij de makers van de Rijkswachters en de ArenAstoel.

zo 4 november, 14:00 uur:

Artist talk: Insecta – pharma: de introductie van een nieuwe klasse 

Met insecta – pharma probeert Merel Slootheer de niet meer weg te denken, positie van medicijnen binnen onze maatschappij te illustreren door ze te vergelijken met insecten. De pil als entiteit met eigen karakter en classificatie systeem, de introductie van een nieuwe klasse.

Kweek Design (Haarlemmer Kweektuin), Kleverlaan 9 – www.kweekdesign.nl

Openingstijden: 3 & 4 november 2018 | 11.00 -17.00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here