Dit jaar streek foodtruckfestival ‘Eten op Rolletjes’ voor de tweede keer neer op het Lichtfabriekterrein. Iedereen die houdt van smakelijke hapjes uit alle hoeken van de wereld en niet bang is om flink zijn portemonnee te trekken, kon dit weekend z’n hart ophalen.

Aan keuzes geen gebrek. Een kleine greep uit het aanbod: crêpes, pizza, friet, burgers, TexMex, Aziatisch, Turks, Indiaas, Hongaars, ijsjes, suikerspin, chocolade en poffertjes.
En het moet gezegd worden: als je de bezoekers mag geloven is vrijwel alles erg lekker.

Bewaak het met je leven

Dat mag ook wel want de prijzen liegen er niet om. De gemiddelde hap kost je 2,5 munt. Een munt kost €2,50 en is slechts te koop per 4. Voor een hamburger betaal je dus €6,75 (ja, dat is ongeveer 14 gulden, mocht je toch nog even willen omrekenen)!
Schokkender is het feit dat je, onder het motto van ‘een schoner milieu’, een hardplastic glas moet kopen voor je iets kunt drinken. Een nepglas met een lelijk bierlogo dat je voor een halve munt moet aanschaffen en niet kunt retourneren. Dat is €1,25 voor een plastic prul dat je het liefst direct wilt weggooien maar toch maar mee naar huis neemt omdat je er nu eenmaal flink voor hebt betaald. Ze hebben ook een iets minder lelijk plastic glas onder de naam ‘luxe wijnglas’, waar ze schaamteloos €2,50 voor vragen. En dan heb je nog niks te drinken! Dat kost namelijk nóg een munt. Tip van de organisatie: “Bewaak je glas met je leven” (met een smiley erachter). Hm, grappig.

Eigenlijk heel logisch

Maar goed, het eten is natuurlijk allemaal wel gemaakt van duurzame, organische en biologische producten. Jammer, ook hier lukt het niet helemaal om een licht cynische ondertoon te weren. Want is biologisch niet een béétje 2016? Natuurlijk is het hartstikke goed om producten te gebruiken die op verantwoorde wijze en zonder chemische toevoegingen zijn geproduceerd, maar het is inmiddels toch vooral een marketinghype. Stop met erover op te scheppen en doe het gewoon. En dan nog verantwoordt het niet dat een bakje onbespoten sla met wat zeewier en een tomaat voor die prijs verkocht mag worden.

Sfeertje

Dat allemaal gezegd hebbende, is het op zich echt gezellig op het festival. Er is poppenkast en een knutselbus voor de kleintjes, een singer/songwriter-meisje luistert de boel wat op met haar ‘lazy sunday’-deuntjes en jong en oud zit lekker te smikkelen aan één van de vele picknicktafels die tussen de trucks staan opgesteld. De sfeer is ontspannen en het publiek is een leuke mengeling van gezinnen, hipsters, vriendinnengroepjes en romantische en minder romantische stelletjes. Het matige weer mocht de pret niet drukken en het festival is goed bezocht. En als je die lelijke glazen in ieder geval tot volgend jaar bewaart, dan kun je je nu al weer gaan verheugen op een gezellige middag met heerlijk eten en een besparing van minimaal €1,25.

1 REACTIE

  1. Voor mij nooit meer. Schandalig hoge prijzen. Ben wel wat gewend qua uitgaven op festivals maar dit sloeg compleet nergens op. Ja, het was gezellig maar Eur 5,20 voor je eerste biertje, want dan mag je je glas houden ga toch weg, was voor mij al reden er kort te blijven en te denken: volgend jaar maar niet bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here