In de Paarlaarsteeg zit een karaktervolle winkel genaamd DuyfHier kun je terecht voor een herenschoen van kwaliteit. Gemaakt door Bart Duivenvoorden en gedragen door stijlvolle mannen als: Michael Prins en Jack Spijkerman. Duyf is een compliment voor de herenvoet.

Het ontstaan van Duyf
Bart komt uit een echte schoenmakersfamilie en is sinds zijn 14e al werkzaam als schoenhersteller. Hij stond samen met zijn vader Fons Duivenvoorden in de ambachtelijke schoenmakerij Jac Woestenburg en leerde daar het vak. Pas vier jaar geleden besloot Bart dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij bestelde een aantal houten leesten met daarbij een stikmachine en binnen een maand maakte hij zijn eerste maatschoen.

Dit was een goeie stap want sinds 2009 runt hij met zijn compagnon en goede vriend Eelco Mobron het succesvolle merk Duivshoes. In 2012 onderging het merk een aantal veranderingen. Zo veranderde de naam van Duivshoes, naar Duyf en het logo veranderde mee. Ook werd in dat jaar het maatwerk uitgebreid met een eigen schoenenlijn genaamd: Duyf – designed by Bart.

Duyf_Haerlems_Bodem1

Maatschoenen en de Collectie
De eerste paar jaar heeft Duyf puur gedraaid op maatschoenen. Een maatschoen kost een volledige werkweek om te maken. Dat zijn er dus ongeveer 60 per jaar! Geen wonder dat een paartje maatschoenen begint bij de €1000,- Het zijn dan wel de mooiste schoenen die je ooit zult dragen.

De eigen schoenenlijn Designed by Bart wordt geproduceerd in de beroemde schoenenregio Marche in Italië. Dit zorgt voor modieuze schoenen  van hoge Italiaanse kwaliteit, met een prima pasvorm en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Van de basis collectie zijn er totaal 500 paar gemaakt verdeeld over de gangbare maten. De collectie bestaat uit zes herenschoenen variërend van maat 41 tot en met 46. Eind september komen ook de maten 39 en 40 binnen. Een paar herenschoenen uit de collectie zit net onder de €400,-

Ook hebben we een primeur, want in de komende collectie zitten ‘blanke schoenen’.

Dit nieuwe concept maakt het voor de klant mogelijk de schoen in elke gewenste kleur te kiezen. Hiervoor heeft Bart een nieuw pallet aan kleuren ontwikkeld dus de mogelijkheden zijn grenzeloos. Dit proces was al te zien via de Facebook van Duyf.

Tot slot vragen we heel voorzichtig naar ‘sneakers’. Als reactie krijgen we kort  “Geen mening”. Maar even later voegt Bart toe, “Ja je moet kunnen dragen wat je wilt. Maar ik vind wel dat de Nederlandse man op wat betere schoenen mag gaan lopen.” Hier zijn wij het mee eens, toch Bart heeft wel degelijk sneakers, die zijn uiteraard zelf gemaakt.

Duyf_Haerlems_Bodem_Trio

Conclusie
De tijd en moeite die Bart in zijn schoenen en winkel heeft gestoken, heeft geresulteerd in een sterk merk met veel potentie. Als één van de vier Nederlandse ambachtelijke schoenmakers, is Bart is nog lang niet klaar met het ontwerpen van schoenen. Tijdens het interview wordt het ook duidelijk dat hij de hele dag, continue aan schoenen denkt. Niet vreemd, maar wel een keuze. Haerlems Bodem is fan en wij gaan binnenkort beslist een keertje langs om de collectie te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here