Op zaterdag 9 juni vindt de eerste editie van het Dwarslopers Festival plaats in De Lichtfabriek in Haarlem. Tijdens het festival kunnen bezoekers op zoek gaan naar hun identiteit vanuit verschillende invalshoeken en disciplines in diverse workshops. Daarnaast viert het Haarlems Studenten Koor (HSK) haar tienjarig bestaan met oude en nieuwe muzikale lokale vrienden en vindt ’s avonds het grote Dwarslopers­concert plaats waarin het HSK, 175 dwarslopers en muzikanten uit het Midden­Oosten hun stem laten horen.

Dwarslopers Festival

Het Dwarslopers Festival inspireert haar bezoekers om op zoek te gaan naar hun plek in de wereld. Door workshops en optredens vanuit verschillende disciplines en invalshoeken, krijg je als bezoeker nieuwe perspectieven in de zoektocht naar je persoonlijke en culturele identiteit. Hiermee speelt Dwarslopers in op signalen van keuzestress, burn­out en angst onder jongeren in onze maatschappij. Bezoekers kunnen onder andere een workshop ‘Identiteit en vrouw zijn’ volgen bij Johanna Nolet ­ de Haarlemse coach en schrijfster bekend van de blog Geen Bekende Vrouwen. Daarnaast is er een workshop identiteit en theater van Viane Towo die als antropologe veel onderzoek deed naar identiteit binnen verschillende culturen. Ex­HSK lid en politicologe Djoeke Ardon geeft een workshop over actiegroepen ontstaan in de politiek en wat dat doet met identiteit. Ook kun je je laten inspireren door stadsdominee en Irrational Library bandlid Tom de Haan die een workshop over het verlies van identiteit verzorgt. Iduna Paalman, schrijfster en ex­HSK lid, geeft een workshop over literatuur en identiteit.

Dwarsloper Festival

Dwarslopers Festival10 jaar Haarlems Studenten Koor
Tijdens het festival kan de bezoeker het Haarlems Studenten Koor in verschillende gedaanten zien en horen. Onder de titel ‘Muziek die naklinkt’ heeft het koor onderzoek gedaan naar de liederen die bij haar huidige en ex­leden het meest geliefd zijn. Deze liederen staan centraal bij het HSK jubileumconcert tijdens het avondprogramma van het Dwarslopers Festival. Daarnaast bestaat het muzikale programma uit Haarlemse namen zoals Pastinaak & de Vergeten Groenten, tenor Albert Bonnema, Joshua Aaron, The Irrational Library, sopraan Michelle Mallinger, Yorick van Norden en Grey Lotus. Het HSK zal deze artiesten op het podium vergezellen met koorzang en achtergrond vocalen tijdens deze unieke optredens.

Dwarslopers Festival
Word ook Dwarsloper!

Dwarslopers.nl: word zelf Dwarsloper!
Het Dwarslopers platform geeft jongeren de kans om hun verhalen en ervaringen in hun zoektocht naar hun culturele en persoonlijke identiteit te delen via verschillende invalshoeken en media. Zo zoeken jongeren samen naar hun plek in de wereld. Iedereen kan dwarsloper worden, op de Dwarslopers website zijn alle richtlijnen te vinden. Alle informatie over Dwarslopers en de Dwarslopers Festivals is te vinden op www.dwarslopers.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here