Edit festival bestaat 5 jaar en ik mocht er bij zijn. Voor het eerst overigens, want alle eerdere edities had ik (ook) andere verplichtingen. Edit Festival 2016 lets go!

Weersverwachting
De weersverwachting is niet al te best als ik voor vertrek nog even op mijn telefoon kijk. Het is bewolkt, er wordt regen verwacht en de temperatuur is ook niet zoals je die bij een festival inbeeld. Wanneer ik naar buiten kijk wordt die verwachting grotendeels bevestigd. Wolken, wind, maar gelukkig geen regen!
Nog niet blijkt, omdat het schijnbaar precies is gaan regen toen ik naar de deur liep. Gelukkig is het meer motregen, maar een fietstocht van een half uur kan je toch behoorlijk natte kleren opleveren. Aan het einde van de straat merk ik wel dat ik misschien toch mijn zonnebril had moeten meenemen. Het licht is best scherp. Drie straten verder is het alweer droog waardoor mijn twijfel meteen wordt ingewisseld door goede moed.

Edit Festival 2016

Om 12:00 was er geen wachtrij.

Lekker weer
Ik ben overduidelijk enthousiast want om 12:00 is het festival nog zo goed als leeg. Dit kan met de weersverwachting te maken hebben. Misschien kijkt men het liever nog even aan en heeft daardoor geen haast om van huis te gaan. Jammer, want het is inmiddels prima weer. De zon schijnt en de temperatuur is meer dan prima. Sterker nog, ik ben zelfs te warm gekleed.

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Het is nog vroeg, er is nog weinig publiek

Trage start

Laat ik eerst maar eens een rondje over het terrein lopen. Dit festival is (gelukkig) niet al te groot. Slechts een paar podia en één tent is ook meer dan genoeg. Als ik een groepje vrienden zie tafeltennissen krijg ik meteen een vakantiegevoel. Rond de tafel speelde ik vroeger ook altijd op de camping. Sommige stalletjes worden nog klaargemaakt en nu al liggen er mensen in de hoek van Fatboy gevuld met Lamzac’s en Originals. Er lopen een paar meisjes in blauwe jurken die confetti gooien. Proberen ze de mensen in een feeststemming te krijgen? Bij de Podia staan gemiddeld 4 mensen lijkt het. Het moet duidelijk nog een beetje op gang komen.

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Het gaat er allemaal nog lekker rustig aan toe.

Opa Johan

Wat me wel opvalt is dat het mij Haerlems Finest als eerste los komt. Er staan al aardig wat mensen te dansen en ook opa Johan is van de partij. Deze man van 82(!) danst er lustig op los en wordt geregeld onderbroken omdat hij op de foto moet. Iets wat hij duidelijk met alle liefde doet. Het is hier eigenlijk zo leuk en gezellig dat ik hier blijf hangen. Natuurlijk, de dansvloer is niet heel groot dus het lijkt al snel lekker druk, maar dat is misschien maar beter ook aangezien het festival een trage start lijkt te hebben.

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016 voelt als een fijn oord. Opa Johan doet het nog maar even voor.

Speed date

Begin van de middag moesten de mensen nog aangemoedigd worden om het hok voor een speed date te betreden. Zou er die dag echt een liefdeskoppel ontstaan zijn?

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Nieuwschierige blikken en een poging.

Dixie Deluxe

Waar ik heel vrolijk van werd is dat je je eigen Dixie kon huren. Hoe heerlijk is het, zeker voor dames, om je eigen WC ter beschikking te hebben. Geen wachtrijen en afhankelijk van je eigen hygiëne een schoon toilet voor de rest van de dag. Dit vind ik nou echt een leuk idee.

Edit Festival 2016

Edit Festival 2016

Je eigen toilet. Hoe relaxed!

Dubbele afspraak

Mijn leven verloopt vrij chaotisch en deze dag is daarop geen uitzondering. Voor vandaag had ik een dubbele afspraak gemaakt waardoor ik eerder weg moet. En niet iets eerder in de zin van begin van de avond, nee, ik moest al om 17:00 weg. Dan wordt het meestal pas echt leuk en werk je feestend naar de avond toe. Minpunt voor mij.
Toch had ik tijd genoeg om mijn vriendengroep te volgen. Zo kon ik zien dat dit een heel fijn festival is waar jong en oud met een glimlach door elkaar lopen.
Bij mijn wandeling naar de uitgang zag ik dat het terrein al goed volgelopen was. Gelukkig!
Eerlijk gezegd wilde ik helemaal niet weg. Sukkel..

Edit Festival 2016

Esther en Jochem: “Wat een top feest.”

Edit Festival 2016

Valerie, Ivo en Remco: “Ja!”

Edit Festival 2016

Sandy: “Het is hier gewoon heel gezellig en volgend jaar ben ik er weer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here