Na 3 uiterst succesvolle edities maakt de Veerplas zich op voor alweer editie 4 van Haarlems enige echte Edit Festival. De datum: zaterdag 30 mei 2015. Vorig jaar werd het festival door 3voor12 omschreven als ‘een laagdrempelig elektronisch walhalla’ en ‘een totaalbeleving op kleine schaal’. Ook dit jaar belooft Edit een intiem, creatief, muzikaal, internationaal, nationaal, lokaal, rauw en doch gezellig festival te worden met voor ieder wat wils.

Edit Festival
Van bijzondere en gedetailleerde podia tot cocktails, ambachtelijke delicatessen, hangmatten, zonnebrand-services en marktkraampjes: alles is aanwezig. Tevens stopt de trein naast de ingang en is er volop gratis parkeerruimte. En als je slim bent koop je als groep van 6 een kaartje, waardoor je er al voor € 29,- bij bent! Zoals ook vorig jaar wordt de programmering verspreid over welgeteld 6 podia die elk een eigen karakter krijgen. De podia worden dit jaar wederom gehost door typische Haarlemse organisaties of een sterke band met Haarlem hebben. Check het facebook-event hier.

Editfestival2

Hieronder vind je de volledige line-up gepresenteerd op alfabetische volgorde per stage.

 TRUST
De lijst wordt aangevoerd door het label van Nick Curly: Trust. Op deze stage vind je al drie ras-Britten: Sasha, Steve Lawler en Laura Jones. Daarbij zullen er weinig technoërs zijn die André Galluzzi niet kennen of hem niet tof vinden, want de Duitser is wereldwijd een geliefde gast. Samen met Guido Schneider maakte hij de klassieker Albertino en sindsdien is Galluzzi alleen maar beter geworden. Uiteraard mag Nick Curly zelf niet ontbrekenen met zijn techhousesound die wereldwijd bekend werd als de Mannheim sound.

Dit zijn de DJ’s : André Galluzzi (DE),  Ferro, Laura Jones (UK), Nick Curly (DE), Sasha (UK) en  Steve Lawler (UK)

ADAPT
De rauwe adapt stage wordt gekenmerkt door roestige containers en staat voor diepe, donkere en rollende kwaliteitstechno. Hier vind je onder andere de kittige Miss Kittin met haar brede muzieksmaak die te allen tijde terug in haar set (ze bracht twee jaar terug zelfs een popalbum uit!) die te allen tijde terug komt in haar set. Dasha Rush werd vorig jaar bekend door de beste gemaskerde Boiler Room set neer te zetten. Harvey McKay is de man die na een aantal knallende producties op Drumcode (Silk Road, Lost, Amen) de hele wereld over tourt. Ook het Schotse duo Slam steekt de Noordzee over.

Dit zijn de DJ’s: Dasha Rush (DE) LIVE, Harvey McKay (UK),  Jasper Wolff & Maarten Mittendorff, Miss Kittin (FR), Sandrien, Secret Cinema en Slam (UK)

PATRONAAT & PERCEPTION
Tijdens Edit Festival slaan Patronaat en het label [Percep-tion] de handen ineen. Patronaat host dit jaar een podium op waar een elektronisch live programma gepresenteerd wordt. Zo vind je hier onder andere het Franse elektronica viertal Cotton Claw die volledig live op pad-controllers de meest bijzondere muziek produceren. Perception is het label van Alexander Koning. Dit label is betrokken bij een aantal kunstprojecten en voorstellingen en organiseert evenementen in Haarlem, Amsterdam, Groningen, Londen en Berlijn. Eén van de acts op de stage is Alle Farben. Hij richtte twee jaar geleden een ravage aan in de deephousescene. Mike Ravelli & Miss Melera kunnen niet meer ontbreken als de residents van Edit festival. Onze Nederlandse techno held Michel de Hey heeft geen introductie meer nodig, hij zal de stage afsluiten en op zijn kop zetten op 30 mei.

Dit zijn de DJ’s: Alexander Koning & Mike Ravelli, Alle Farben (DE), Cotton Claw (FR) LIVE, Danny Howells (UK), Michel de Hey, Miss Melera, Rico Loop (DE) LIVE, The Analog Roland Orchestra (DE) LIVE, Boudewijn Böhre & Igor Spees

EditfestivalHaarlem

DAGVLUCHT
De Beat Industrie is een platform voor DJ’s in de Techno en Deep House scene. Met roots in Haarlem en omstreken, heeft deze organisatie naamsbekendheid gekregen met de “Grenzeloods” feesten in de Lichtfabriek (Haarlem) en “Nachtvlucht” in het Atruim van het NH Leeuwenhorst Hotel (Noordwijk). Door hun underground programmering, dikke locaties en gruwelijk geluid maakten ze snel naam. Sindsdien heeft De Beat Industrie ook zalen mogen hosten in clubs zoals Studio80 (tijdens I amtechno & We Are E), AIR (tijdens Format) en LVC (tijdens (Klikk) om er maar een paar te noemen. Hierdoor hebben ze een grote groep trouwe aanhangers opgebouwd! Dit in combinatie met hun liefde voor kwaliteitsmuziek geeft dit altijd een feestelijke vibe waar alle ingrediënten aanwezig zijn voor een epische belevenis.

Dit zijn de DJ’s: Baas boven Baas, Doka, Matze, Mirella Kroes, Rob Hes LIVE, Sjeroem en Verdi

SLORDIG
Slordig is een concept dat zich richt op de tech house en techno muziek. Met reeds een aantal succesvolle avonden op diverse locaties in het oosten en westen van het land heeft Slordig bewezen dat dit concept staat voor kwaliteit. Tijdens Edit wordt dit de plek om jezelf te zijn en waar alles mooi is. Waar sokken, oud hout en rotte lampen het decor zijn van een wereld waar de zon altijd schijnt, zelfs als het regent.

Dit zijn de DJ’s: Bart Stellingwerf, Daniel Beasley, Daniel Zuur LIVE, Georgio Star, Judah Darenville, Mark Boon, Ramos en Soundbalance

HAERLEMSCH FINEST
Haerlemsch Finest
is een vriendencollectief met een lange traditie van themafeesten. Of het nou een Sinterklaas intocht in juli is of een spontane carnavalsparade; gezellig is het altijd! Met het podium op Edit Festival staat ook dit jaar weer een typisch Haerlemsch feestje centraal; tegeltjeswijsheden, lokale muzikale helden, topsfeertje en dat allemaal op het strand.

Editfestival3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here