In ‘Fokking druk’ legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we ons tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste methoden uit de wetenschap, technieken van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Op donderdag achttien oktober is Thijs Launspach te gast in het Dolhuys en bespreekt hij hoe je stress de baas kunt blijven. 

‘Fokking Druk’

Een volle agenda en een vol hoofd, het gevoel achter de dingen aan te lopen en altijd te weinig tijd om alles te doen wat je wil – dat zijn dé kenmerken van onze tijd. Druk is het nieuwe normaal. Ons overvolle leven is slecht voor onze gezondheid. Het aantal burn-outs is de laatste tien jaar schrikbarend gestegen. Je kunt zelfs spreken van een echte burn-outepidemie: ongeveer één op de zeven werkenden heeft ernstige stressklachten of zit door de stress thuis. Hoe komt het nu dat we te veel en te hard werken? Waarom is het zo moeilijk om genoeg ontspanning te vinden? En belangrijker, wat kun je doen om een burn-out te voorkomen?

Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Met inzichten, opdrachten en toepasbare tips die zorgen voor een rustiger leven. Launspach is zelf ook ervaringsdeskundige: hij kickte af van zijn Facebook-verslaving, gebruikte Ritalin om te kijken of dat nou echt helpt met concentratie en huurde een personal assistent in om te kijken of zijn dagen dan productiever werden.

Thijs Launspach (1988)

Thijs is een psycholoog, schrijver en trainer. Hij wordt gezien als de expert in Nederland op het gebied van millennia en burn-out. Thijs is docent Psychologie van de UvA en is een veelgevraagd spreker. Hij is mede-eigenaar van het Rustburo, waar hij mensen helpt een rustiger en effectiever leven te krijgen. Thijs is coauteur van Het Millennial Manifest (2017, Valkhof Pers) en Quarterlife (2012, Bert Bakker).

Kaartjes

In gesprek met ‘Thijs Launspach over Fokking Druk’ start donderdag 18 oktober om 19.30 uur in het Dolhuys.

Wil je er ook bij zijn? Reserveer dan een kaartje op de website van het Dolhuys.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here