C -majeur 9, een fantastisch akkoord. En zoals misschien bekend: voor een muziekakkoord heb je een aantal goed samenwerkende elementen nodig. Een stevige basis, helpers voor extra klankkleur en on top een muzikale twist. Zo was het afgelopen woensdag ook in Patronaat. Daar werd namelijk het MuziekAkkoord Kennemerland ondertekend. Haerlems Bodem was er natuurlijk bij om het moment vast te leggen.

“Dit is alweer het 26ste MuziekAkkoord in Nederland” vertelt Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas. “Het wordt ondertekend door maar liefst 40 belanghebbenden waaronder de wethouders Marie-Thérèse Meijs (Gemeente Haarlem) en Raymond van Haeften (Gemeente Zandvoort), de pabo, het conservatorium, het Jeugdfonds Sport en Cultuur, muziekscholen, schoolbesturen en door drie leerlingen van de basisschool. Want daar gaat het eigenlijk allemaal om.”

Ondertekening door Wethouder Meijs uit Haarlem

Music for all

De partijen die het MuziekAkkoord ondertekenen willen ervoor zorgen dat er met ingang van schooljaar 2023-2024 goed muziekonderwijs beschikbaar is voor alle basisschoolleerlingen in Zuid-Kennemerland. Voor de concrete uitwerking van het akkoord gaan ze de komende tijd samen aan het werk. Want er ligt een hoop werk. Maar aan motivatie, kennis en kunde is gelukkig geen gebrek. De zaal is gevuld met mensen die niet alleen van muziek houden, maar die ook het belang zien van muziek voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

De sfeer is informeel en ontspannen, ook bij het ondertekenen.
Done! door Maarten Stuifbergen Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

Music for fun

Het enthousiasme en een sfeer van “we mogen weer” is voelbaar. Overal veel blije gezichten. Zeker bij de jonge muzikanten die mogen optreden in de Haarlemse poptempel! De leerlingen van de basisschool Ter Cleeff maken er een vrolijk ritmisch feestje van. Trommelend op een djembé of gewoon op hun eigen borst onder leiding van meester Remmert of de wethouder himself. Muziek gaat over plezier maken en samenwerken.

Wethouder Van Haeften dirigeert

De uitstekende vlotte presentatie van Lotte Vogel: goede introductie en interviews van de deelnemers.

Sara en Lizzy vinden muziek belangrijk en ook leuk om te doen!

Een band van de Bloemendaalse muziekschool Funk Factory “We spelen al een paar jaar samen, top!”

Ontroerend goed

De leerlingen van de Bloemendaalse muziekschool zetten een geweldig funky optreden neer, gevolgd door een hartverwarmend optreden van groep 5 van de basisschool Ter Cleeff. En niet te vergeten het fantastische flamencospel van Elvin Meyer. “Ik mocht op de gitaar van mijn leraar Claudio Benito”. Elvin speelde recent ook voor koningin Máxima, erevoorzitter van Méér muziek in de Klas.

Elvin, flamenco!

Als muziekliefhebbers vinden we bij Haerlems Bodem dit MuziekAkkoord een prima initiatief en hopen dat het nog lang mag doorklinken! Ook het MuziekAkkoord ondertekenen? Ga naar: http://www.hart-haarlem.nl/mmidk-doe-mee

Meer weten van Méér Muziek in de Klas: http://www.meermuziekindeklas.nl

Fotografie: Rob Ouwerkerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here