De binnenstad van Haarlem is een wijnbar rijker: The Harlem Social Club. De officiële opening voor genodigden is 4 juli en vanaf 5 juli is er een feestelijke openingsweek met leuke acties. Haerlems Bodem was benieuwd naar deze nieuwe spot en heeft onder genot van een glas witte wijn eigenaar Roger het hemd van zijn lijf gevraagd.

Roger is een man met een horecahart en is in een horeca familie opgegroeid. Op zijn 14e stond hij al mee te helpen in een spoelkeuken en een logische keuze voor hem was om te gaan studeren aan de hotelschool en later ook een studie vinologie. Afgestudeerd en al heeft hij diverse horeca ervaringen opgedaan over de gehele wereld, als sommelier, general manager en ook adviserende rollen in de horeca. Fast forward naar nu: zijn eigen wijnclub in Haarlem. 

The Harlem Social Club

Het idee om een wijnclub in Haarlem te starten begon in de eerste lockdown tijdens de Covid-pandemie. De wens van Roger om wijn bij een breed publiek toegankelijk te maken was sterk en zijn horecaliefde was nog ongekend groot ondanks alle beperkende Covid-maatregelen. Daarnaast vindt Roger dat wijn de perfecte manier is om interactie te krijgen met je klanten, maar ook onderling. En daar was het idee geboren om een wijnbar te starten.

Godfather of Harlem

In de lockdown zat, net als zo’n beetje iedereen, Roger thuis series te kijken. Zijn favoriete serie was toen Godfather of Harlem. De serie speelt zich af in de wijk Harlem in New York. In de serie zijn er diverse gangster groepen die samenkomen in hangouts of ook wel zogenoemde social clubs. Ook vindt Roger de sfeer van die jaren 60 waar de serie zich afspeelt heerlijk. Roger zegt: “De jaren 60 staan echt voor vernieuwing en ontwikkeling, iets wat ik mee wil geven in deze zaak.” En zo was de naam The Harlem Social Club geboren. Een plek waar je samen kan komen, verhalen kan delen en nieuwe inspiratie kan opdoen.

Boven elke wijn zijn er 3 knoppen waarmee je een slok, een half glas of een heel glas kan ’tappen’.

By the Glass

Wat kan je nu verwachten van The Harlem Social Club? Een plek waar het leven wordt gevierd onder genot van een zelf ingeschonken glas wijn. The Harlem Social Club is de 4e plek in Nederland waar je je eigen wijn kan ‘tappen’ middels het systeem By The Glass. Met dit systeem kan je zelf aangeven of je graag een slok, een half glas of een heel glas van de wijn wilt.  Hierdoor kan je bij twijfel altijd eerst een slok nemen of je neemt lekker halve glazen, als je bijvoorbeeld veel verschillende soorten wilt proeven. Je gaat dus zelf je wijn inschenken en daardoor is er meer interactie en beweging in de zaak, wel zo gezellig.

The Harlem Social Club

Lokaal

In totaal zijn er 84 soorten wijn die je per glas kan ‘tappen’. De wijnen komen naast eigen import ook van de lokale wijnhandels Okhuysen en Zwagers. Op dit moment is 40% van de wijn rood en 60% van de wijn wit en rosé. Heb je alle 84 soorten wijn geproefd? Dan heb je ook nog keuze uit 70 andere wijnen die per fles worden verkocht. 

Daarnaast is er een menu met een uitgebreide keuze van bites to share en kleine gerechten. Voor al deze heerlijkheden wordt er gewerkt met lokale leveranciers zoals Mabrouk, Boulangerie Oscar, De KaasKampanje en Dolfijn.

The Harlem Social Club is al een poosje open om de schoonheidsfoutjes eruit te halen. Maar vanaf deze week is het dus formeel: The Harlem Social Club is een plek om lekker wijn te drinken, maar er staat ook genoeg anders op de kaart. De persoonlijke favoriet van Roger is de Chardonnay van Antony Hamilton Russell. Vraag hem gerust naar deze wijn of om advies voor een andere wijn, want een mooi verhaal kan hij zeker vertellen. Let’s get social!

The Harlem Social club is van dinsdag tot en met donderdag open vanaf 16:00 uur, van vrijdag tot en met zondag vanaf 14:00 uur. Kijk voor alle acties en speciale activiteiten op de website.

Foto’s gemaakt door: Sandra Reeb-Gruber

Meer weten over wijn kopen in Haarlem? Lees ons artikel De 5 wijnzaken in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here