Haarlem POPstad, een samenstelling van woorden die inmiddels de nekharen doen rijzen. Gelukkig behoeft de volgende aankondiging geen discussie. Frank Doesburg is singer/songwriter, geboren en getogen in Heemskerk. Nu komt hij zijn geluk in Haarlem beproeven. Welkom Frank, welkom!

Even kort de specs: geboren in ‘88 te Heemskerk. Maakte zijn debuut op zestien jarige leeftijd in een lokaal café. Je kent het wel, wat eigen werk, maar vooral covers van Neil Young en andere 70’s helden. Een aantal jaren, bands en verhuizingen later vestigde Frank zich in Haarlem.  Als geboren Heemskerker was het voor Frank een droom om te verhuizen naar Amsterdam of Haarlem. Frank zegt over Haarlem: “De stad is levendig, creatief en bied vele nieuwe kansen.…Nu ik in Haarlem woon zou ik niet meer willen verhuizen naar Amsterdam.”

“Met deze plaat en gitaar onder mijn arm heb ik 115 show gespeeld…”

Bands en een 1e soloplaat
Frank speelde in verschillende bands. Een vermelding waardig zijn Johnny Knows, hiermee speelde Frank o.a. in het voorprogramma van Di-Rect. Met de band Translated tourde hij door Nederland en de UK. Zijn huidige band Scare the Bear zal dit najaar een EP releasen. Wow en dan ook nog een solo carrière ambiëren. Ambiëren? De eerste serieuze stappen naar de eerder genoemde solo carrière zijn al gezet! In 2012 releasde Frank zijn eerste LP: ‘Forget about Venus’. “Met deze plaat en gitaar onder mijn arm heb ik 115 show gespeeld door Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Griekenland.”

Coverart1b

De 2e soloplaat
Nu is er zijn tweede plaat; (That Good Ol’) Magnetic Inclination! Voor Frank een radicale koerswijziging: “Ik heb letterlijk mezelf opnieuw uitgevonden en een nieuwe vibe losgelaten over de tracks.”  De Inspiratie voor deze plaat vond Frank op diverse plekken, maar toch heeft het raakvlakken met zijn eerste album.  Het verschil? Alle tracks werden voorzien van iets extra’s zoals: piano, contrabass, orgel, ukelele. Hierdoor is (That Good Ol’) Magnetic Inclination! een opbeurende plaat geworden, maar met een kritische noot voor voor iedereen die naar zichzelf durft te kijken. Check de eerste video van Frank Doesburg hieronder.

Wij vinden het lekker klinken en de Neil Young referentie vinden wij dan ook zeer terecht. “Goeie muziek voor onder een trailer”, zeg ik net nog. Wij wensen Frank al het succes en geluk in het Haarlemse!