Een Warme Dag in December is een productie van Media en Entertainment Management studenten van Inholland Haarlem. Tijdens de minor Film Drama Productie hebben zij, met het team Mean Ink Productions, voor het eerst sinds het ontstaan van deze minor een eigen geschreven verhaal mogen verfilmen. Normaliter wordt er een verkorte versie gemaakt van One-night stand films als Zwijnen, Verdwaald of Coma. Dit unicum maakt deze film wel een beetje speciaal.

Een Warme Dag In December
Aangezien het verhaal zich mid december afspeelt en de titel ook december draagt, wilden we jullie deze film nog voor het einde van de maand meegeven. Een Warme Dag In December is een korte film die subtiel verklaard dat acties van een individualist, niet moeten worden gegeneraliseerd en daarmee onschuldige mensen belast. De film werd afgelopen najaar opgenomen en er werkten meer dan dertig personen aan mee, waarbij de studenten meerdere rollen op zich moesten nemen. Zo werd de catering verzorgd door de art-director en zorgde de regisseur ook voor de vertalingen.

Verhaal
In Een Warme Dag In December zien we Mattijs, wiens relatie met de Turkse Jasmin niet wordt goedgekeurd door zijn opa Jan. Jan is terminaal ziek en wil euthanasie plegen. Na een ruzie ontstaat het probleem dat Mattijs niet meer bij zijn opa langs wilt gaan voor deze zal overlijden. De inspanningen van moeder Gerda en vriendin Jasmin met het extreem warme weer midden in december vormen de impulsen voor een kans op verzoening.

Bekijk de trailer van een Warme Dag in December boven en de hele film hieronder:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here