Het corsoweekend staat voor de deur en dat betekent ook een nieuwe editie van De nieuwe Bavo Bloeit. Van 21 tot en met 23 april maakt de Haarlemse kathedraal zich op voor een betoverend schouwspel. Deze keer heeft Ingeborg Kemperman, meesterbinder en docente Bloemsierkunst aan het WellantCollege, de leiding over het bloemwerk in de Basiliek met in de koepel een waterval van bloemen als hoogtepunt.

In totaal worden er bijna 50.000 bloemen van verschillende soorten voor het evenement verwerkt in de kapellen, de koepel en op altaren, kandelaars en banken. De bloemcreaties worden merendeels ontworpen en vervaardigd door meer dan zestig studenten Bloemsierkunst die hun afstudeeropdracht tijdens het evenement vervullen. De vele florale motieven die architect Joseph Cuypers verwerkte in het gebouw dienden als hun inspiratiebron. Evenals de nieuwe glas-in-loodramen van kunstenaar Jan Dibbets.

Dit jaar zijn er twee concerten tijdens De nieuwe Bavo Bloeit. Donderdagavond is het openingsconcert met een gevarieerd programma van onder andere Meisjes met de Wijsjes als hoofdact en zaterdagavond treedt het Engelse koor Chichester Cathedral Choir op. Vanaf 19:15 zijn de deuren open en beide concerten beginnen om 20:00 uur.
Ook op vrijdagavond is een bezoek aan De nieuwe Bavo Bloeit de moeite waard. In de kathedraal zijn de bloemcreaties dan prachtig aangelicht. Je kunt op deze avond de (mannen)toren beklimmen. Met als beloning een prachtig uitzicht over de stad met invallende duisternis.

Activiteiten

Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er de hele dag door rondleidingen langs de hoogtepunten van de nieuwe Bavo. Daarnaast zijn er ook doorlopende koepeltochten: via de slakkenhuistrap en diverse doorgangen kom je op het hoogst mogelijke punt in de koepel van waaruit een fenomenaal uitzicht is op de Bloemenwaterval in de kathedraal. In het museum is de nieuwe expositie ‘Ridder en Mysticus’ over het werk van Han Bijvoet te bezichtigen. Er zijn ook diverse kinderactiviteiten. Aan een grote tafel kunnen kinderen hun eigen ketting of armbandje van bloemen maken.

Het volledige programma, openingstijden en entreekosten is te vinden op de website van De nieuwe Bavo Bloeit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here