Het Haarlems Eenakterfestival is een theaterfestival voor amateurgroepen uit Haarlem en omgeving. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni zullen er acht groepen elk een eigen eenakter op de planken brengen tussen het groen in het Haarlemmerhout Theater.

Eerste editie van Eenakterfestival

Het Haarlems Eenakterfestival is een initiatief van de Haarlemse Toneelgroep Toneel&Zo. Een jaarlijks terugkerend theaterevenement voor groepen uit de regio, met als doel de groepen een podium te geven en waar iedereen samen een prachtige theateravond neerzet voor het Haarlemse theaterpubliek.  

Eenakterfestival

Artistiek leider van Toneel&Zo, Martijn Lether, merkte dat er behoefte was om een theaterfestival te organiseren in Haarlem: ” Grotere voorstellingen’ waarbij je één of soms twee keer per jaar bij elkaar komt kijken, kan nog leuker als je samen een theateravond organiseert. Of wat dacht je van het Haarlems Theaterpubliek. Zoveel groepen en keus. Waarom combineren wij dat niet gewoon tot één avond?” Dat is de gedachte die Martijn Lether heeft bij dit Theaterfestival. Martijn: “Ja, laten we samen de krachten bundelen tot iets moois.”

Deelnemende groepen

Het festival is verdeeld over twee avonden: vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni. Tijdens de eerste avond trapt Toneel&Zo af. Deze avond zijn zij vergezeld door Haarlemsche Toneelclub, Project Fors en Het Speelt. Op zaterdagavond spelen Toneelgroep Perspectief, Toneelgroep Arti, Cacao Impro en Toneelgroep Gift in de Hout.

Publieksprijs

Het publiek heeft de avond ook geen onbelangrijke rol te vervullen, zij bepalen wie er met de publieksprijs naar huis zal gaan. Kaarten zijn voor een losse avond 12,95 euro, passe-partout kost 17,95. Kijk voor info of kaarten op: toneelenzo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here