Sporttalenten in de spotlight zetten en tegelijkertijd jongeren kennis laten maken met (nieuwe) sporten. Dat is het doel tijdens de Eerste editie van de Week van het Sporttalent, een nieuw Haarlems evenement dat van 11 t/m 18 oktober bij diverse Haarlemse sportverenigingen wordt georganiseerd.

Eerste editie

Eerste editie

De gemeente Haarlem heeft in haar sportbeleid (‘Agenda voor de sport’) onder meer gekozen om nadrukkelijk in te zetten op talent en talentontwikkeling. Door het creëren van goede randvoorwaarden moeten talentvolle sporters de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Om verder invulling te geven aan deze keuze voor talentontwikkeling, initieert het Platform Sport in Haarlem de Week van het Sporttalent. In deze week geven jeugdleden en trainers van diverse verenigingen een demonstratie van hun sport én hun talent. Ook kunnen kinderen en jongeren deze sporten zelf uitproberen om te ontdekken waar hun (sport)talent ligt. Daarbij is gekozen voor de zogenoemde ‘kernsporten’, bij de Eerste editie, zoals bepaald door de Gemeente Haarlem. Dit zijn judo, badminton, turnen, schaatsen, honkbal en softbal. Vanwege de bijzondere prestaties zijn hieraan de sporten karate en schaken toegevoegd. Platform Sport in Haarlem hoopt van de week een terugkerend evenement te maken, waarbij steeds meer verenigingen en andere partijen aan zullen haken.

Locatie

11 oktober bijten de turners van SV Bato het spits af, op zondag 13 oktober gevolgd door de jonge karatekas van Kenamju. Dinsdag 15 oktober is het softbal aan de beurt, bij DSS, Olympia én Sparks. Op woensdag de 16e kan er worden gebadmintond bij Duinwijck en staat er honkbal op het programma met de Baseball Acadamy, DSS en Kinheim. Tot slot zijn op vrijdag 18 oktober Schaakvereniging Kennemer Combinatie en Kenamju Judo aan de beurt. Het hele programma, locaties, aanvangstijden en meer informatie is te vinden op facebook.com/weekvanhetsporttalent. Check hier ook de website.

Meer HB? Lees hier over fietsen in Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here