Nog drie maanden te gaan tot de 37ste editie van Bevrijdingspop Haarlem en de eerste vijf namen zijn bekend! Het gratis toegankelijke festival wordt jaarlijks op 5 mei georganiseerd om bezoekers in gezamenlijkheid bewust hun vrijheid te laten vieren. Binnenkort volgen nog meer namen.

Voorafgaand aan Bevrijdingspop 2017 vindt de start van de Nationale Viering Bevrijding plaats in Haarlem. Het provinciehuis vormt het decor voor onder andere de 5 mei-lezing door acteur Nasrdin Dchar.

Maak op 5 mei kennis met gitaarvirtuoos Bombino. Omara ‘Bombino’ Moctar groeide op in een Nigeriaans nomadenkamp. Op jonge leeftijd ontwikkelt hij een liefde voor muziek, in het begin voornamelijk strijdliederen. Later vlucht hij met zijn oma en vader naar Algerije, waar hij zijn eerste gitaar krijgt en zichzelf leert spelen. Inmiddels toert Bombino over de hele wereld en wordt hij vergeleken met grootheden als Jimi Hendrix en Carlos Santana.

En wie was er bij in 2012 toen Spinvis voor het eerst het hoofdpodium van Bevrijdingspop besteeg? Alle twijfels of zijn muziek wel geschikt is voor een groot publiek smolten meteen als sneeuw voor de zon. Zijn nieuwe album ‘Trein Vuur Dageraad’ komt eind april uit.

Geen Bevrijdingspop zonder acts van eigen Haarlemse bodem. Psych-grunge band MANTRA opende vorig jaar als winnaar van de Rob Acda Award het festival. Dit jaar staat de band op het Jupilerpodium. Op datzelfde podium zal dj Gregor Salto een mix van soul, latin-jazz en house draaien. In 2013 won hij een (gedeelde) Latin Grammy Award. Het duo Gaston en René ofwel Chocolate Puma zit al 25 jaar in het vak. Hun motto: ‘House music is the beginning. House music is the end’. Verwacht een zeer dansbare set van stevige House.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here