Michael Kraan is student Media- en Entertainment Management aan de Hogeschool InHolland in Haarlem en werkte als productieleider voor o.a. Gitaarlem en het Edit Festival. Kraan denkt voortdurend na over de mogelijkheden voor en opzet van bedrijfs- en publieksevenementen.

Klassieke setting

Michael ontvouwt op dit moment plannen om klassieke muziek en park Elswout in Overveen aan elkaar te koppelen. Logisch, want de grasweiden tussen de metershoge groene hagen voor de voormalige woning van de weduwe Borski zijn dé aangewezen plek om klassieke muziek een andere setting en nieuw elan mee te geven. “Waarom niet, dus?’’, moet Kraan hebben gedacht.

Kamermuziek in het groen

Hij speelde zelf met het idee om een happening van klassieke muziek, strijkkwartetjes en kamermuziek ‘out in the open’ te gooien in een van ’s lands oudste romantische tuinen van het landgoed. Bij het voormalige woonhuis van de weduwe op het terras is er volop plek voor netwerkborrels en pop-up horeca. En dat alles in een setting van groen en parkachtige begroeiing met veel stinsenplanten. Staatsbosbeheer zou zomaar de perfecte evenementenlocatie voor klassieke muziek kunnen leveren. Het past ook, want de historie van deze buitenplaats gaat terug tot het jaar 1645.

Enquête

“Elswout Gaat Klassiek. Onder die noemer ga ik voor mijn afstudeerscriptie na wat de haalbaarheid is van een festival voor klassieke muziek in de openlucht van het Overveense park in Kennemerland. Bij Haerlems Bodem ben ik aan het juiste adres. Ik zoek naar liefhebbers van klassieke muziek die mijn enquête op SurveyMonkey willen invullen. Onder de deelnemers worden twee theaterbonnen t.w.v. 50 euro verloot. Deel de link gerust onder je vrienden! Hoe meer mensen weet hebben van mijn idee voor Park Elswout, hoe beter! Vul dus de enquête in en win.”

De goede naam van Borski

De naam van het toekomstige festival staat nog niet vast. Elswout Gaat Klassiek kan net zo makkelijk omgetoverd worden in de ‘Borski Zomer Ouvertures’ of, maar dan trek je de doelstellingen meteen veel breder, in ‘Something Elswout’.

Voor nu is het zaak dat Michael zoveel mogelijk ingevulde enquêtes retour krijgt zodat hij met goed gevolg zijn studie kan afronden. Goede voorbeelden doen echter goed volgen, dus wij wensen Michael Kraan alle succes van de wereld met nu al een briljant idee voor de komende zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here