Nederland kampt met een tekort aan gekwalificeerde digitale professionals. Vooral met de snelle technologische ontwikkelingen is het juist extra belangrijk om up-to-date te blijven. De Haarlmse Endeavour Group speelt hier op in met de Endeavour Academy. Met deze manier van scholing slaan ze een brug tussen werkgevers en werknemers. Deze scholing, bestaande uit kennissessies en workshops, vindt elke donderdag plaats in Haarlem.

Endeavour Academy
Op donderdag 29 maart organiseerde de Endeavour Group met ‘Think UX Haarlem’ de eerste design-georiënteerde meetup in Haarlem, die in het teken stond van User Testing.

De Endeavour Academy

Het initiatief van de Endeavour Academy is opgezet vanuit de gedachte dat kennisdeling en netwerkuitbreiding essentieel zijn voor het oplossen van het tekort. Daarnaast draagt de Endeavour Group bij aan de community en de stad Haarlem, door kennis terug te geven. Binnen de Endeavour Group, bestaande uit meerdere digitale bedrijven, blijven de werknemers constant leren van elkaar, de projecten, en de opdrachtgevers. Het uitwisselen van kennis met andere professionals in dezelfde vakgebieden, is een belangrijke bedrage aan het tegengaan van het tekort. Daarbij breiden deelnemers van de sessies makkelijk hun netwerk uit, waardoor jong talent kan worden ontdekt. Ook dit levert een onmisbare bijdrage aan het oplossen van het tekort op de arbeidsmarkt.

“Wij vinden het belangrijk om de kennis die wij hebben opgedaan terug te geven aan onze community en iets terug te doen voor onze stad, Haarlem.” – Mike van der Wallen – Endeavour Academy

Andeavour Academy
Deze eerste sessie was al gelijk een succes, met het maximum aantal van 70 inschrijvingen al binnen twee weken bereikt.

Experts
De Endeavour Academy staat dit jaar in het teken van PHP & NodeJS (technologieën), Online Marketing & User Experience Design (UX). De scholing wordt aangeboden aan werknemers, studenten en (young) professionals. Iedereen met een interesse voor een van de vakgebieden is dus welkom. Elke week wordt er door experts gefocust op een specifiek onderwerp, waardoor de meetups elke week anders zijn. De kennissessies en workshops vinden plaats op het kantoor van de Endeavour Group, aan de Phoenixstraat 4 in Haarlem.

Bekijk hier en meld je direct aan voor de eerstvolgende meet-up van de Endeavour Academy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here