De Haarlems/Heemskerkse viermans formatie Starfish heeft afgelopen donderdag in het Patronaat een volledig dove jury weten te overtuigen. De band won een plaats in de programmering op het grote feest Sencity op 20 februari in het Patronaat. Sencity is een feest waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De optredende acts dienen dan meer te doen dan alleen maar muziek maken. De bandjes contest was een samenwerking tussen Sencity en Gitaarlem.

Het was voor de driekoppige jury een zware opgave om vijf totaal verschillende bands met ieder een eigen muziekstijl en performance te beoordelen. De dove jury lette op de stage-performance en beoordeelde de bands op het geven van een uitbundige show. Anders dan bij het horende publiek werd er niet gelet op het geluid en de zang, maar op het gevoel dat de band uitstraalt door het waarnemen van trillingen, geur, smaak en zicht. Starfish wist er uiteindelijk met de Podiumbeest Award 2016 van door te gaan.

Starfish
Starfish bracht dansbare ska, maar liet het publiek ook los gaan op snoeiharde punk. In 2013 won dit Ska-Punk kwartet al de IJmond Pop Prijs en kon daarmee de titel van heuse festivalband in hun zak steken. De band won een plek in de line-up van Sencity. “Ondanks dat de band niet compleet was speelden we toch erg goed,” aldus zanger Mats Admiraal. “De bassist was verhinderd, dus moest onze toetsenist Thomas Wobben de basgitaar spelen.” En met succes. De jury vond de band uitblinken met hun energieke show, met een uitbundige drummer Elmar Lambers.

WIN TWEE KAARTJES VOOR SENCITY KLIK HIER

Digitale flyer_SencityHaarlemZintuigenregisseur
De band treedt op 20 februari op tijdens het  feest vol verrassende activiteiten en prikkelende momenten. Een heel avontuur voor Starfish. Hun teksten worden vertaald door een signdancer op het podium voor de doven en slechthorenden. En een zintuigenregisseur denkt na over hoe de muziek wordt weergegeven in combinatie met geur, gevoel en smaak.

Sencity
Op Sencity is dus veel meer te beleven dan alleen de muziek van o.a. Starfish, TenTemPiés en Bois le Duc. Er zijn verassende activiteiten, workshops en prikkelende momenten. De mannen van Je Suis Energy maken de avond compleet met een Quarty-Party, waarbij zij de bezoekers verrassen met een ratjetoe aan impressies en ervaringen.

Sencity, inclusief Starfish, is op 20 februari voor iedereen. Vanaf 21.00 uur in het Patronaat, Zijlsingel 2, te Haarlem. Meer informatie is te vinden op www.your-sencity.com.

WIN TWEE KAARTJES VOOR SENCITY KLIK HIER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here