Even voorstellen: KD SOUNDSYSTEM

De internationale Afro-Carribean Bass vliegt de wereld over

0
1045

Haarlem barst van het talent: zangers, komedianten, poppenspelers, kunstenaars, noem het op en Haarlem heeft het. Haerlems Bodem zoekt naar de parels tussen de zwijnen en stelt met ‘Even Voorstellen’ nieuwe (of nog onontdekte) talenten aan je voor. Dit keer KD SOUNDSYSTEM.

KD SOUNDSYSTEM

KuddeDieren zijn het, maar wel onze kuddedieren met een zwaar internationaal karakter. Zeg maar gerust een soort Roots Manuva, Groove Armada en Major Lazer inéén. Zelden heeft de redactie zo hard achter een interviewtje moeten aanhollen. Dan was het team van KD Soundsystem op toernee in Noord-Afrika en als je even niet zat op te letten, dan was KD alweer uitgevlogen richting Brazilië. KD SOUNDSYSTEM is een 5-koppige dance-, MC- en DJ-crew die Afro-Caribische beats koppelt aan energieke live-shows vol dancehall, reggae, SoCa, Baile Funk, dance, bass en hiphop. En het leuke is, het vijftal komt gewoon uit Haarlem.

KD SOUNDSYSTEM
v.l.n.r.: MC Power, zangeres Zoë, producers Ruben en Addik en danseres Samira.

Nu al wat doelen behaald

Addik heeft op tijdstippen dat hem ergens op de wereld wat gratis wifi gegund is de tijd genomen om antwoorden op wat vragen door te mailen. Met zijn Afro Caribbean Bass muziekstijl heeft hij al een aantal doelen behaald. Addik en KD gaan de wereld over met eigen muziek, ze spelen nu al op de gezelligste festivals en zetten verdomd goede shows neer.

Afro Caribbean Bass

“Na ons eerste bezoek aan Jamaica in 2015 zijn we als een blok gevallen voor de Jamaicaanse muziek en de schoonheden van de cultuur. We hebben samengewerkt met new skool artiesten terwijl we verbleven in het hart van Kingston bij Queen of Reggae ‘Marcia Griffiths’.” Behalve de Jamaicaanse cultuur zijn we ook geïnspireerd door de Braziliaanse Funk en de Afrobeats scene. KD is een DJ-act met zang, mc-ing en dans en representeren invloeden uit verschillende culturen. Da’s al behoorlijk uniek toch, zeker voor een Haarlemse band. Want, alle KD-leden zijn geboren, getogen of woonachtig geweest in Haarlem.

Stalker als vertrekpunt

De basis van KD SOUNDSYSTEM ligt in Club Stalker waar Addik en The Teacher draaiden en MC Power als bezoeker op de dansvloer aanwezig was. Zoë wilde wel komen dansen in de groep en Samira danste altijd op evenementen die Ruben en Addik gaven in het Patronaat. KD SOUNDSYSTEM was compleet. Daarnaast hadden we een tijd lang de Damiaatjes in onze intro. Samira werd er gek van aangezien ze tegenover de Bavo woont.”

KD SOUNDSYSTEM
“KD SOUNDSYSTEM is a five-man song, dance, MC and DJ crew. Known for our Afro-Caribbean beats, unique live shows and a ton of diversity. Everything we do is grounded in a deep respect for the music we all love. “

Haerlems trots

We zijn trots op de eigenzinnigheid van KD. Onze eigenwijsheid heeft ons tot nu toe op vier verschillende continenten gebracht en de volgende tour in Gambia staat alweer op stapel. We brengen de muziek uit zoals wij dat willen en wij erin geloven. We zijn niet blind voor kritiek maar wel voor framing. We zijn niet te plaatsen en dat houden we graag zo.

Wat kunnen/mogen we het komende jaar verwachten van KD Soundsystem?

“Behalve een scala aan optredens? Veel muziek via ons eigen label en we gaan terug naar de roots tijdens onze KD Allnighter avonden door het hele land. Ook werken we aan een album.”

Dank jullie wel Carlo van Smooth & Good en Addik van KD voor dit leuke verhaal! Kan jij goed zingen, acteren, jongleren of heb je een ander talent… en wil je ons hier graag meer over vertellen? Mail dan naar redactie@haerlemsbodem.nl en wie weet sine jij de volgende keer met je eigen artikeltje. Lees hier de vorige ‘even voorstellen’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here