Film en live-muziek in de duinen van Bloemendaal. Het zijn de ingrediënten van de nieuwe samenwerking tussen Filmschuur, Patronaat en Caprera. Op vrijdag 14 augustus presenteren zij gezamenlijk een exclusieve voorpremière van de film Once Were Brothers over The Band, de legendarische muziekgroep uit de jaren ’60. Speciaal voor deze gelegenheid speelt voorafgaand een gelegenheidsband onder leiding van Yorick van Norden de mooiste nummers van de legendarische muziekgroep. 

Once Were Brothers

Once Were Brothers over The Band

Once Were Brothers: Robbie Robertson & The Band neemt ons mee in het verhaal van de legendarische muziekgroep The Band die in de jaren ’60 het subgenre ‘Americana’ introduceerden. De leden waren “three of the greatest singers in rock history,” aldus ‘The Boss’ Springsteen. Once Were Brothers dompelt je onder in de historie van de rock en wordt begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison. 

Robbie Robertson is nog bijzonder jong (16) als de vijf geniale muzikanten als begeleidingsband bij elkaar worden gehaald. Er ontstaat een zeldzaam hechte broederschap tussen hen. Na een mislukte tour met Bob Dylan trekken ze zich terug in een lelijk roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, maken heel veel lol en musiceren elke dag in de kelder. Uiteindelijk debuteren ze met een plaat die Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt waardoor ze pardoes het nieuw subgenre Americana introduceren. 

Na acht jaar komt aan al die prachtige liedjes en die hechte broederschap een eind. Al sluit The Band dat met het legendarische slotconcert The Last Waltz wel grandioos af. “There is no band that emphasises coming together and becoming greater than the sum of their parts than The Band. Simply their name The Band. That was it!” – Bruce Springsteen. 

Wanneer:vrijdag 14 augustus
Waar: Openluchttheater Caprera
Wat: Once Were Brothers.
20:00 uur: Open
21:00 uur Yorick van Norden speelt The Band
21:50 uur Once Were Brothers: Robbie Roberston & The Band 

Tickets: € 20,- Verkrijgbaar via Ticketmaster: https://www.ticketmaster.nl.

Een deel van de film wordt, vanwege de late tijden in het theater, met koptelefoons gekeken. Alle voorstellingen bij Caprera zijn conform de richtlijnen van het RIVM. 

Meer Haerlems Bodem? Check hier de nieuwe bewoners van misschien wel het mooiste Haarlemse huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here