In de nieuwe tentoonstelling bij 37PK staat de expositie van kunstenaar Arthur Kempenaar centraal. In de solotentoonstelling:  Godinnen en andere duivels,  brengt hij werken bij elkaar die een duidelijke thematiek voeren. Denk hierbij aan klassieke godsfiguren en andere mythische personages.

De fascinatie van Arthur Kempenaar

Het werk van Arthur Kempenaar wordt door de kunstenaar zelf het liefst beschreven in beeldende termen: verkeersborden en bijkeukens. Wat Kempenaar fascineert zijn de verhalen van menselijke tragiek, de strijd tussen de stervelingen en de onsterfelijken, maar ook de hulpeloosheid van de mensheid. De werken zijn te lezen als bezweringen van onze demonen. Bij Kempenaar is het tastbare werk onlosmakelijk verbonden met deze thematiek.

kunstwerk arthur kempenaar

Bijkeuken

Bij zijn sculpturen en schilderijen draait het om ruimte, vorm en restvorm. Beeldvullend en iconisch als verkeersborden dringen zij zich vanuit het platte vlak naar de beschouwer toe en claimen zo de ruimte voor zich. Ze bewegen zich ook de andere kant op; het beeld dijt uit naar achteren of naar binnen en betrekt daar een nieuwe ruimte. Als een soort bijkeuken in het fysieke vlak. De driedimensionale beelden trekken door solide zwaartekracht naar zich toe maar geven geen millimeter mee. Ze dwingen de beschouwer zich in de restvorm te bewegen. Kempenaar maakt van dit spel van aantrekken en afstoten, trekken en duwen, een lijfelijke ervaring door schilderijen en sculpturen samen te brengen.

De tentoonstelling wordt zondag 21 januari geopend en is tot 11 maart 2018 te bewonderen bij 37PK, Platform voor Kunsten – Groot Heiligland 37

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here