Afgelopen week is er een nieuwe expositie opgebouwd aan de Gedempte Oude Gracht 122. Tot en met eind mei is het werk van de Amsterdamse architect, fotografe en cultureel onderneemster Afaina de Jong te zien bij Gallery Locomoco.

De expositie, genaamd Fa•çade, bestaat uit bewerkte fotografische beelden van “Vergeten” façades uit metropolissen als New York, Sao Paulo en San Francisco. Close-ups die je met je ogen doen knipperen en frappant veel weg hebben van grafische tekeningen. Afaina laat hiermee de onverwachte schoonheid en complexiteit van de stad zien. Naast dat de werken tot eind mei te zien en tegen een leuke prijs te koop zijn, geeft Afaina op 10 april ook een gratis artisttalk.

Augusta 2013

“Vergeten” façades uit metropolissen zijn onderwerp van de reeks van acht werken. Bewerkte fotografische beelden van wolkenkrabbers, die je met je ogen doen knipperen en frappant veel weg hebben van grafische tekeningen. De beelden staan symbool voor de visuele overdrijving van een stad en haar betekenisloze architectuur. Door in te zoomen op de façade en deze in een abstracte vorm centraal te zetten, benadrukt Afaina datgene waar je vaak aan voorbij loopt en laat zij onverwachte schoonheid en de complexiteit van de stad zien. Alle werken uit de expositie zijn te koop.

Expositie Fa•çade by Afaina de Jong
Waar: Studio Locomoco, Gedempte Oude Gracht 122a
Wanneer: T/m 31 mei 2014
Doorlopend vanaf straat te bezichtigen. Voor meer informatie over en verkoop van het werk is de galerie geopend op werkdagen en op afspraak.
Meer informatie: www.studiolocomoco.com

Artisttalk Afaina de Jong
Waar: Studio Locomoco, Gedempte Oude Gracht 122a
Wanneer: donderdag 10 april 17 – 20 uur
Toegang: gratis
Meer informatie: Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here