Olivijn verwelkomt met trots de Haarlemse fotograaf met een solo expositie in de galerie. Op zaterdag 11 mei van drie tot vijf uur is de vernissage van documentair beeldmaker Daniel Maissan. Deze overzichtstentoonstelling bevat meer dan 120 foto’s van verschillende formaten met beelden uit wisselende landen.

Ongekend artistieke beelden met een glas champagne

De galerie is geopend op afspraak of tijdens restaurantbezoek. Bekijk de foto’s dus onder het genot van een glas champagne met amuse voorafgaand aan het diner in restaurant. Hierbij de uitnodiging aan iedereen deze expositie te bezichtigen. De tentoonstelling loopt tot eind juni. De expositie bevat foto’s van fotograaf Daniel Massain, die met zijn camera reisde naar alle uithoeken van de wereld. Volgens Saskia de Wal-Post, fotografe en eigenaresse van galerie Olivijn, is Daniel iemand die werkt vanuit zijn hart, waardoor zijn beelden spreken van hart tot hart. Ook zij wordt geraakt door zijn werk.

fotograaf Daniel Maissan
Soenita’s vader gaat niet naar werk voordat hij zijn dochter heeft klaargemaakt voor school.

Het Midden-Oosten zien en snappen

De expositie is in het leven geroepen om fotograaf Daniel Maissan te helpen met zijn volgende project in het Midden-Oosten. Daar gaat hij samen met onderzoeksjournalist Lisa Dupuy het Abraham’s Path volgen, een meer dan 5000 kilometer lange weg. Maissan wil graag beleven hoe het is om in zo’n bevooroordeelde regio te zijn: “Ik wil daar zijn. Ik wil dat zien. Ik wil dat voelen en snappen.” Intuïtief gaat hij te werk en legt emoties vast wanneer ze het meest voelbaar zijn.

Rauwe reportages en kwetsbare portretten

Als je naar zijn foto’s kijkt, voelt het alsof je er zelf bij was toen de foto werd geschoten. In het geval van fotograaf Daniel Maissan zegt een foto meer dan een miljoen woorden. Als gevoelsmens raakt hij bevangen door emotie en gaat volledig op in het moment. Of dat moment nu plaatsvindt in New Orleans, Nairobi of in zijn komende project. Middels rauwe reportages, kwetsbare portretten en betrokken beeldverhalen, maak je kennis met de mensen die hij op zijn weg ontmoet. Maissan voelt het verlangen de gezichten te zien, die anders ongezien voorbij gaan.

Meer foto’s van Maissan zijn te zien op zijn eigen site. Lees ook nog dit artikel op Haerlems Bodem om na te genieten van Bevrijdingspop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here