Terwijl elders in Patronaat ‘vieze vaders’ covers ten gehore brengen, speelt de zeskoppige Haagse band Son Mieux de sterren van de hemel in een uitverkochte kleine zaal van Patronaat. Haerlems Bodem was erbij en genoot. 

Camiel Meiresonne

Dé ontdekking

Volgens de Volkskrant was Son Mieux in september dé ontdekking van Appelpop 2019. En dat terwijl Son Mieux er al behoorlijk wat festivals op had zitten: Paaspop, Royal Park Live, Concert at Sea en Central Park Festival! En deze week nog stonden ze nog bij De Wereld Draait Door. Dat 2019 voor Son Mieux een belangrijk jaar is, mag duidelijk zijn.

Son Mieux

Faire de Son Mieux 

Vier jaar geleden richtte Camiel Meiresonne als soloproject Son Mieux op. Inmiddels is de band uitgegroeid tot wat gelabeld wordt als een synth-popband. In februari 2019 verscheen het debuutalbum Faire de Son Mieux, wat in goed Nederlands zo iets betekent als ‘alles geven wat je hebt’. En dat deed Son Mieux ook in het Patronaat. Vanaf het eerste nummer Old Love staat het optreden als een huis en gaat het publiek los.

Son Mieux

Bijzonder om te zien is de energie waarmee de bandleden de nummers uitvoeren. Zo staat zanger Camiel nauwelijks stil op het volle podium. Hij staat op de rand van het podium het publiek op te zwepen. En twee keer knipperen met je ogen en hij staat weer naast zijn jongere broer Quinten Meiresonne, die de keyboards voor zijn rekening neemt. En ondertussen dragen alle bandleden bij aan de zangpartijen. De strijkpartijen van violiste Maud Akkermans vullen ook live de nummers prachtig aan en geven de popsongs net dat beetje extra.  

Son Mieux

Feels

Als Camiel tussen de nummers door het woord neemt, zegt hij zin te hebben in een feestje. En dat heeft het publiek in Patronaat zeker ook! Maar ook is er ruimte voor ingetogenheid en intimiteit als Camiel helemaal alleen – met slechts een spotlight op hem gericht – het nummer Feels zingt. Het is het eerste nummer dat hij voor Son Mieux schreef en gaat over je thuisvoelen waar je ook bent. Het nummer is speciaal opgedragen aan zijn moeder. Halverwege valt de rest van de band in. Een prachtig moment. En omdat ze met elkaar hebben afgesproken deze tour vooral te doen waar ze zin in hebben, wordt Patronaat getrakteerd op nog een akoestisch nummer.

Camiel Meiresonne

En natuurlijk volgt ook nog Nothing, het nummer waarmee Son Mieux zich definitief vestigde in het Nederlandse muzieklandschap. Wij hebben genoten van Son Mieux met hun swingende en imponerende show, en zien ze graag snel terug in Haarlem. 

Son Mieux
Bassist Timo Prins

Krijg je geen genoeg van Haerlems Bodem? Check dan hier het verslag van Take Me To Church.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here