Haarlem er een goede fee bij gekregen. Een beetje zoals in het sprookje Assepoester, maar dan zonder een toverstafje en spreuken. Het is een fee met een website die gratis kleding weggeeft.

De kinderdroom van de Engelse Sarah Hawkin was niet om ballerina of dierenarts te worden, maar zoals zij in haar eigen woorden zegt: “A fairy godmother.”
Acht jaar geleden werd de grootste nachtmerrie van Sarah werkelijkheid, een brand in huis verwoestte al haar spullen. Ze had niks meer. Een vriendin kocht een jurk voor haar en die jurk gaf haar de kracht om door te gaan, om opnieuw weer alles op te bouwen. Die vriendin was haar goede fee en die gekregen jurk betekende op dat moment heel veel.
De jurk en dat gevoel, dat wil Sarah andere vrouwen ook geven. Sarah: “Alleen al de gedachte om mooie dingen weg te geven zodat andere vrouwen zich glamorous voelen, voelt voor mij al sprookjesachtig.”

The fairy-godmother

Gratis kleding

Al een tijd liep Sarah rond met het idee om mooie, gratis spullen weg te geven aan vrouwen die niet alleen een jurk of een broek nodig hebben, maar ook het gevoel mooie spullen je kunnen geven. “Aangezien ik geen miljonair ben, heeft het even geduurd voordat het idee werkelijkheid werd.” Verschillende winkels in Haarlem steunen het sprookjesachtige idee van Sarah en doneren leuke kleding en accessoires om weg te geven.
Het idee van de website is simpel: je geeft aan wat je zou willen winnen, je deelt dit op social media en iedere week wordt er een winnaar gekozen. De gewonnen items zou Sarah het liefst met gouden koets en witte paarden komen langs brengen, maar om het idee haalbaar te maken hebben zij uiteindelijk toch gekozen om postbezorgers in te schakelen.

Neem een kijkje op de website: fairy-godmother.online.com voor meer informatie en wie weet geeft de goede fee van Haarlem jou ook wel wat moois.

Meer HB, check de energiecoach die over de vloer komt bij Michael.

Fotografie: Sandra Reeb Gruber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here