Februari challenge Raoul Michel – dat is gekkenwerk

0
195

De één drinkt niet in januari, de ander eet geen vlees en een derde denkt: ik drink, rook én eet geen vlees. Singer songwriter Raoul Michel daagt zichzelf op een andere manier uit. Hij heeft, zo vindt hij zelf, nogal de nijging om lang aan één song te zitten en dus bedacht hij de februari challenge: iedere dag componeert hij een nieuwe track.

Screenshot van Raoul’s instagram

Februari challenge: dat is toch gekkenwerk

Wij wilden hier meer van weten en dus namen we contact op met de Haarlemse muzikant, die tussen het werk door wel even tijd had. Want waarom zou je dit eigelijk doen? Raoul: “Ik had nogal de neiging om (te) lang aan één nummer te zitten en dit te perfectioneren. Wat heel goed is, maar met deze challenge daag ik mezelf uit om songwriting de boventoon te laten voeren en het niet om kwaliteit, maar kwantiteit te laten gaan. Door het perfectioneren aan de kant te zetten, is er meer ruimte voor creativiteit en speelsheid, wat minstens zo belangrijk is als het goed mogelijk uitwerken van een nummer.”

“De ene dag vloeit een nummer zo uit mijn pen, andere keren is het moeilijker”

Hij gaat op verschillende manieren te werk. Soms staat Raoul op met een idee in zijn hoofd, andere keren moet hij juist even zijn hoofd leegmaken. Raoul: “Ook plan ik schrijfsessies met vrienden en probeer het op die manier divers en voor mezelf leuk te houden. De ene dag vloeit een nummer zo uit mijn pen, andere keren is het moeilijker, zoals de derde dag. Ik had toen slecht geslapen en moest er vroeg uit. Ik had er totaal geen zin in. Maar, toen ik heb dat juist gebruikt om er een liedje over de schrijven, dat Verheug me op gisteren heet.

Klein beetje hulp

De nummers gaan over dagelijkse gebeurtenissen in zijn leven of die van vrienden. Ieder nummer is dus actueel, omdat het de sfeer van die dag beschrijft. Ook heeft hij soms hulp ingeroepen. “Ik heb op instagram gevraagd of mensen me hierbij willen helpen. Sander van Weert kwam met Het water komt, van Rutger Bregman en hier heb ik die dag samen met Sterre Weldring een nummer over geschreven. Dit nummer vind ik, tot nu toe, denk ik wel het best gelukt. Op dag drie Verheug me op gisteren ben ik eigenlijk maar tot een half nummer gekomen, dus die verdient nog wel wat aandacht.”

Screenshot van Raoul’s instagram

Je kan alle nummer luisteren op zijn YouTube kanaal, waar hij een playlist heeft aangemaakt: RMfebruarichallenge.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste column van Marianne Overbeeke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here