-Sponsored content – Comfortabel zitten, genieten van serieus goede catering en ondertussen al het moois van Haarlem aan je voorbij zien glijden. Arendo van Hulsbergen van Luxe Sloepen Haarlem, realiseert al sinds 2019 het perfect verzorgde groepsuitje op het water. We spreken hem over zijn gestaag groeiende vloot prachtig opgeknapte boten, ondernemen in Haarlem én over naakt zwemmen in de Mooie Nel.

Alhoewel een kind van de regio, vertrok eigenaar Arendo van Hulsbergen naar Amsterdam om te studeren. Daar kwam hij, als bijbaan, in aanraking met het vak van schipper op de sloep. “Ik vond de studietijd leuk, studeren een stuk minder.” opent Arendo lachend het gesprek. “Ik tufte liever met een groep mensen op de sloep door de Amsterdamse grachten.” Een avond terug op de woonboot van zijn moeder aan het Spaarne, was het business plan voor Luxe Sloepen Haarlem dan ook snel gemaakt: “Haarlem is zo mooi vanaf het water. Er staan zoveel prachtige panden en alles is zo goed bereikbaar vanaf het water. Ik zag kansen voor een luxe sloepenverhuur, met daarbij mooie catering.”

Google op sloepenverhuur Haarlem’ en er bestaan best een aantal opties. Was er eigenlijk nog wel plek voor een extra verhuurder? “Je kunt in Haarlem inderdaad prima een bootje huren en dan zelf gaan varen.” beaamt Arendo. “Je kunt ook prima in een soort busopstelling een rondvaart doen langs de highlights van de stad. Maar wat er miste, is een partij waar je een sloep met schipper huurt, zodat jij echt je eigen feestje op het water kunt hebben. Dat je heus informatie over de stad kunt krijgen als je dat wilt, maar vooral ben je met je gezelschap. Dus: niet bezig zijn met zelf varen óf met luisteren naar het verplichte nummertje bij dat ene grachtenpand.” 

Incoming Luxe Sloepen Haarlem. Arendo licht verder toe: “Bij een feestje op het water hoort óók goede catering. Daarvoor werk ik graag met de beste lokale ondernemers. Dus kaas van de KaasKampanje, pizza’s van de Pizzabakkers en wijn van Le Grand Cru. Dat maakt de ervaring echt nog toffer, dan met eten en drinken van de supermarkt. Daarbij, ik vind het ook leuk om met ondernemers uit de regio samen te werken. Als ik eens volgeboekt zit, dan stuur ik een groep met liefde, zonder een tegenprestatie te verlangen, door naar een concullega. En zo krijg ik ook wel eens klussen toegeworpen. Dat was in Amsterdam wel anders.” 

De vloot van Luxe Sloepen Haarlem breidt zich gestaag uit en telt inmiddels drie boten. Twee sloepen die tot 30 personen kunnen vervoeren en, sinds dit seizoen, een volledig elektrische geruisloze sloep voor 60 personen. “Ik vind het te gek om de kwaliteit van de boten steeds verder te verhogen.” vertelt Arendo enthousiast over zijn opknap proces. “Je begint echt met een barrel. Via Marktplaats of via via kom ik zo’n boot op het spoor. In 2 maanden tijd ga je dan schuren, plamuren en een nieuwe vloer erop leggen. De motor vervangen. Dat kost je tijd én jeuk: polyester irriteert verschrikkelijk. Maar ik doe het allemaal zelf en dat was bijvoorbeeld tijdens corona echt de redding van mijn bedrijf én hoofd.” 

Hoe ziet Arendo het over vijf jaar voor zich? Varen er dan vijftien sloepen met zijn bedrijfsnaam erop door de regio? “Haha, dat is geen doel op zich. Je kunt altijd nog veel aan de bestaande boten verbeteren. Met de elektrische sloep voor 60 personen, kunnen we nu ook grotere feesten en partijen een plek bieden. Ik focus me voorlopig op het mooier maken van de bestaande boten. Het aantal ligplaatsen waar je je boot kunt stallen is ook nog eens beperkt in de regio.” legt hij uit.

Grote groepen. Goede catering. Goede wijn en bier drinken in de volle zon, na een paar jaar op het water zijn we natuurlijk benieuwd naar de verhalen. Arendo lacht: “Het duurt altijd  een uurtje voordat je weet wat voor groep je hebt. Als de schroom er een beetje vanaf is, dan weet ik wel hoe de dag eruit gaat zien. En om een of andere reden eindigt die toch best wel geregeld met iemand  naakt in de Mooie Nel. Ik weet niet wat dat is, maar er gaat blijkbaar een bepaalde aantrekkingskracht van uit.” Met de reeks geboekte vrijgezellenfeestjes in het vooruitzicht, zal dat van de zomer ook wel weer raak zijn. Of dat scenario zich ook voltrekt met de groeiende hoeveelheid bruiloften, dat gaan we na het seizoen nog eens bij hem navragen.

Er breekt een mooie tijd aan, nu het mooie weer aanzwelt én we weer zonder restricties kunnen genieten van het samenkomen. “Koningsdag is bijvoorbeeld zo’n mooi moment.” noemt Arendo. “Dan zit de stemming er vanaf heel vroeg goed in  en kun je de festiviteiten supergoed vanaf het water beleven. Maar eigenlijk is elke dag een goede dag om te varen. Als je een feestje wilt vieren op het water, echt even met je gezelschap wilt zijn én Haarlem in al haar glorie wilt aanschouwen, dan moet je me gewoon bellen.” besluit Arendo lachend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here