Het Dolhuys bestaat dit jaar 700 jaar. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan organiseert Het Dolhuys een weekend vol festiviteiten met als thema: Feest voor de Geest. Sluit jij aan bij het symposium of ga jij naar de open dag?

Feest voor de Geest

Het Dolhuys, waaronder de oude kapel, is nog volop in restauratie. Maar om het bestaan van deze eeuwenoude plek en haar functie als museum van de geest te vieren is er donderdag 21 november een symposium en zaterdag 23 november een open dag.

Feest voor de Geest

Het symposium heeft het thema: de architectuur van de uitsluiting en sociale inclusie. Dit evenement wordt donderdag 21 november om 13:30 uur geopend door de Haarlemse wethouder van Zorg en Cultuur Marie-Thérèse Meijs. Met verschillende gasten wordt er gekeken naar de geschiedenis van Het Dolhuys. Daarnaast worden de huidige ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg belicht en wordt er aandacht besteed aan het Dolhuys Manifest: Nederlandse GGZ separeervrij.

Open dag

Zaterdag 23 november, de 774e verjaardag van de stad Haarlem, gaan de deuren van het Dolhuys open. Iedereen is welkom om tussen 14:00 en 17:00 uur een kijkje te nemen achter de schermen. Te zien is een pop-up tentoonstelling met verhalen en foto’s van oud-bewoners en oud-medewerkers van het Dolhuys. Daarnaast worden doorlopend rondleidingen gegeven door het gebouw, mag je de zolder bezoeken en kun je een recente ontdekking bewonderen; een muurschildering van de heilige Apollonia. Ook kun je zelf een letterlijk steentje bijdrage aan de verbouwing van het pand door met hamer en beitel aan de slag te gaan.

Feest voor de Geest
Ontdekt tijdens de restauratie: een muurschildering van Apollonia.

Aanmelden

Zin om naar het symposium of open dag te gaan? Meld je dan aan via reserveringen@hetdolhuys.nl. Of kijk op hetdolhuys.nl voor meer informatie.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het interview van Sûr Atelier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here