Zaterdag 21 juni is het voor iedereen feest in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Na een flinke tijd verbouwen in de Bibliotheek Haarlem Centrum en een sluiting van een aantal weken van de Bibliotheek Bloemendaal, worden beide compleet vernieuwde vestigingen heropend. Het feest zal starten in de Bibliotheek Bloemendaal van 10:00 – 14:00 uur, daarna verplaatsen de festiviteiten zich naar de Bibliotheek Haarlem Centrum. Iedereen is van harte welkom voor een hapje, drankje, rondleiding, workshop en diverse gratis demonstraties.

iPads, 3D-printers, PressDisplay en multi touch-tafels
De Bibliotheek Haarlem Zuid-kennemerland is de laatste jaren steeds meer een plek geworden voor ontmoeting, studie en kennisuitwisseling. De inrichting is vernieuwd en de collectie is nu verdeeld over verschillende “werelden”, voor zowel volwassenen als voor jeugd. Er zijn meer studieplekken, gratis WiFi, een Coffee-Star café met tijdschriften en loungebanken. De bibliotheek is dus al lang niet meer die plaats waar je alleen maar boeken kunt lenen. Relaxed studeren, gratis gebruik maken van internet, een kopje koffie drinken en daarnaast ook nog eens toegang tot meer dan 500.000 boeken.  Een mooie combinatie om kennis op te doen, lijkt ons zo.

Ook op toekomst ontwikkeling heeft de Bibliotheek Zuid-Kennemerland een vooruitstrevende positie ingenomen. Zo zijn er 3D-printers, iPads met een collectie van 5.000 e-books en een PressDisplay waar 1700 digitale kranten uit 92 landen in 48 talen gratis te raadplegen zijn. Op de multi touch-tafels kun je met meerdere mensen samen audiovisuele informatie zoals erfgoed bekijken en spelletjes doen. In het Medialab worden mediacursussen gegeven, bijvoorbeeld rond 3D printen.

de Bibliotheek Zuid-Kennemerland Locatie Bloemendaal Heropening
Bibliotheek Bloemendaal
Ook in de Bibliotheek Bloemendaal is de inrichting compleet vernieuwd en is de collectie verdeeld over verschillende werelden. Er is zelfservice-apparatuur gekomen. Er zijn zitplekken, iPads, schermen met informatie en ook daar is er een multi touch-tafel. De inrichting is flexibel waardoor het nu ook mogelijk is om kleine voorstellingen te geven in de bibliotheek of groepen te ontvangen.

PROGRAMMA & LOCATIES – Zaterdag 21 juni

10:00 – 14:00 uur Heropening de Bibliotheek Bloemendaal, Korte Kleverlaan 9

Doorlopende activiteiten vanaf 10:00 uur:

– Workshop vlinders haken door de Haakbrigade
– Demonstratie van de aanwezige iPads en multi touch-tafel
– Kick off van het programma Beestachtig Zomerlezen
– Rondleidingen door de nieuwe Bibliotheek

 

14:00 – 17:00 uur Heropening de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32

Doorlopende activiteiten, vanaf 14:00 uur:

– Demonstratie 3D-printen
– Presentatie multi touch-tafels
– iPadcafé
– Bezichtigen NL Plein & Medialab met voorproefje van workshops en het mediaspreekuur
– Rondleidingen door de nieuwe Bibliotheek

MEER INFO: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl | Facebook  | Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here