Deze week worden de laatste stoelen, banken en tafels op hun nieuwe plek gezet en posters recht gehangen. Home Stock heeft na twee jaar een vaste plek gekregen in de Drossestraat schuin tegenover hun tijdelijke winkel. Op zaterdag 4 maart is de grand opening.

Een beetje gezonde spanning zit er wel in bij oprichter Sita Baarsma. “Het is toch spannend of mensen straks niet denken ‘waar is mijn winkel?. Dit pand is geheel vernieuwd maar het is wel echt Home Stock gebleven.” De verhuizing en verbouwing zorgden af en toe ook voor wat verwarring bij (vaste) bezoekers. Sita lacht. “We waren bezig en toen kwam er iemand langs die zei ‘er zat hier ergens zo’n leuke winkel, weten jullie waar die is gebleven?‘” Op 4 maart moeten ballonnen ervoor zorgen dat mensen de goede kant op lopen.

Huiskamergevoel

Tijdens de opening is het Grafisch Werkcentrum Amsterdam (GWA) de hele dag aanwezig met een drukpers. “Je kunt een unieke eigen poster maken. Heel gaaf om dit oude ambacht tijdens de opening erbij te hebben. Het past ook goed bij ons concept.” ’s Middags zijn er huiskameroptredens van Isolde en Jari & Wiebe.

Sita en Wouter zijn in de tussentijd ook druk bezig geweest met een ander project: een nieuwe Home Stock pop-up store. Dit keer in Rotterdam. “We willen zo snel mogelijk personeel verzamelen zodat ze kunnen worden ingewerkt in een van onze winkels. Op 3 april krijgen we de sleutel en twee weken later kunnen we al open.” Maar eerst een feestje vieren in hun thuisstad.

Grand Opening Homestock Haarlem | 4 maart | Drossestraat 16-22 | 10:00 – 18:00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here