Met de tentoonstelling Schalkwijk Belicht maak je kennis met de geschiedenis van Schalkwijk en zijn bewoners. Aan deze tentoonstelling worden er in december en januari twee extra activiteiten toegevoegd. Namelijk een fietsexcursie met alle hoogtepunten door Schalkwijk en een workshop Arabische kalligrafie.

Schalkwijk Belicht

Museum Haarlem heeft sinds een tijdje een tentoonstelling over Schalkwijk. Om deze tentoonstelling nog meer tot de verbeelding te laten komen zijn er de aankomende maanden twee activiteiten, namelijk een fietstocht en een workshop Arabische kalligrafie. Stap dus op de fiets of spijker je Arabisch bij.

Lekker fietsen met de wind door de haar

Samen met een van de rondleiders van het museum kan je je laten rondleiden op de tentoonstelling. Daarna stap je op de fiets en kun je de hoogtepunten van Schalkwijk te ontdekken. Een tipje van de sluier: een van de hoogtepunten is de Molenplas. Benieuwd wat de rest is? Doe dan mee op zondag 15 december of zondag 12 januari.

Schalkwijk Belicht

Schrijf je eigen naam in Arabische kalligrafie

Ook onder de indruk van die prachtige gebouwen als Taj Mahal of het Alhambra met hun indrukwekkende versiering? De Syrische Naya Moussally uit Schalkwijk laat tijdens een workshop zien hoe je met pen en papier de meest prachtige kunstwerken kunt maken. Maar ook je eigen naam leer je prachtig schrijven in het Arabisch. Meedoen kan op 5, 18 of 26 januari.

Aanmelden en meer informatie

Via de website van Museum Haarlem kan je je aanmelden voor deze activiteiten. Voor de activiteiten wordt een bijdrage gevraagd, 5 euro voor de fietstocht en 10 euro voor de workshop Arabische kalligrafie.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan hier hoe je mét beurs op taalcursus Duits kan gaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here