Met een kater en een wilde Amsterdamse nacht achter de rug waggel je terug naar je fiets op het Haarlem station. Daar aangekomen blijkt dat hij weg is. Je probeert na te denken: ik had hem toch echt hier neergezet. Een hopeloos kwartier later zie je het verkeersbord: fietsen worden verwijderd. Thuiskomen bel je de gemeente en inderdaad: je kan hem ophalen in Cruquius… f*ck!

fietsopslag Spoordijk Jansweg
Photo by James Sutton on Unsplash

Tijd besparen met nieuwe fietsopslag Spoordijk Jansweg

Aan deze hel is sinds 1 mei een eind gekomen. Verwijderde fietsen worden niet meer opgeslagen in Cruquius maar in de nieuwe fietsopslag Spoordijk aan de Jansweg. Dit depot is een extra opslaglocatie voor foutgeparkeerde fietsen. Het is namelijk in het stationsgebied verboden jouw tweewieler op straat te parkeren. Er zijn drie fietsenstallingen en diverse losse fietsvakken die met belijning zijn aangegeven. Foutgeparkeerde fietsen worden door de handhavers verwijderd. Deze fietsen moesten voorheen worden opgehaald bij het Haarlems fietsdepot in Cruquius. Dat kostte de eigenaar van de fiets veel tijd. Thomas die niet met zijn achternaam genoemd wil worden (zijn identiteit is bekend bij de redactie) is blij: “Ik heb al drie keer gehad dat mijn fiets weg was. Eerst dacht ik dat mijn trouwe tweewieler gestolen was, maar hij bleek te zijn verwijderd door de gemeente. Kon ik f*cking helemaal naar de Cruquius. Later is het me nog twee keer overkomen. Tja iets met een ezel een een steen.”

25 euro

fietsopslag Spoordijk Jansweg
Photo by Mathew Schwartz on Unsplash

Thomas en andere oelewappers hoeven nu niet meer helemaal naar Cruquius. De foutparkeerder kan tegen betaling van 25 euro bij de balie van Fietsopslag Spoordijk zijn of haar stalen ros terugkrijgen. Wanneer de fiets binnen 48 uur wordt opgehaald, kan deze direct worden meegenomen. Duurt het langer? Dan kan een telefonische afspraak worden gemaakt om het rijwiel op een later moment op te halen bij Fietsopslag Spoordijk.

Aangenomen motie uitgevoerd

Vorig jaar is door de gemeenteraad een motie aangenomen met het verzoek het fietsdepot naar het station te verplaatsen. Op deze manier worden foutparkeerders niet onnodig extra gestraft. De gemeenteraad hoopt zo dat meer eigenaren hun verwijderde fiets komen ophalen. Het blijft natuurlijk zaak om de fietsen in de fietsenstallingen te parkeren, zodat het Stationsgebied een leefbaar en veilig gebied blijft.

Meer informatie over de fietsenstallingen vind je op haarlem.nl/fietsenstallingen

Ben je je fiets kwijt en wil je verlichting zoeken bij de heer? Klim dan naar het licht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here