Vanaf het wonderbaarlijke wereldwijde web kiest Haerlems Bodem elke week het ‘Filmpje van de Week’. Een Haarlems filmpje dat ons  op-, tegen- of mee is gevallen.

Deze week gaat het ‘Filmpje van de Week’ over: Het Haarlems Koningslied.

Het Haarlems Koningslied is door cabaretier Ruud Douma speciaal geschreven ter gelegenheid van het bezoek dat wij krijgen op 14 juni van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Haarlem. Vanaf het balkon van het stadhuis zullen de Koning en Koningin toegezongen worden door het alter ego van Ruud Douma, de Haarlemse “Stedenmaagd” Dolly Bellefleur.

Bekijk het filmpje en lees(!) verder:

Nog geen 30 seconden hielden we het vol… Wat een tergent nummer, of meerdere nummers moeten we zeggen. De melodie steekt van wal met “Ik hou van Holland” van Heintje en eindigt met “In the Navy” van the Village People. Nu is dat op zich geen gekke keuze voor een cabaratier met een vrouwelijk alter ego, maar het spreekt niet voor originaliteit. Maar liefst 5 minuten en 39 seconden duurt het geheel en wij kunnen ons niet voorstellen dat onze Koning dit prettig gaat vinden om naar te luisteren. Laat staan, er iets van onthouden.

Het nummer, met een continue wisselende melodie, ratelt door over hoe mooi Haarlem is en dat Willem Alexander hier maar een tweede woning zou moeten aanschaffen. Het doet de stad eer aan, maar is dit echt de manier waarop we het graag willen zien? In onze ogen niet, dit nummer is geen winnaar en zeker niet Koningswaardig. Hoe kan het toch dat we falen op muziek gebied? Terwijl Haarlem zo veel, maar dan ook echt heel veel, goede, gerenomeerde en getalenteerde muziekmakers heeft. Is dit een ypisch gevalletje van : ‘leuk bedacht, slecht uitgevoerd?’ Laat het ons weten in de comments.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here