Wie kent het niet? Je leest een recensie of hoort vrienden praten over die ene fantastische arthousefilm en denkt daar wil ik ook heen! Maar een avondje bioscoop plannen is soms haast topsport. En als het dan is gelukt, is de film al weer weg. Niet getreurd, want de Filmschuur biedt sinds afgelopen week een selectie van hun films aan op Picl.

Picl is de nieuwe naam van Filmthuis, de online filmzaal. Het is een service voor filmfans maar de films zullen niet eeuwig on demand te zien zijn. “Het wisselt per titel,” zegt Elsbeth Karthaus van de Filmschuur. “Sommige films kunnen wij maar een of twee keer vertonen maar staan wel zes weken online. ‘De kinderen van juf Kiet’ was offline gehaald maar is nu weer op Picl gezet omdat hij zo populair is.” Je kunt nu thuis ook genieten van bijvoorbeeld Nicole van Kilsdonks nieuwe familiefilm ‘Toen mijn vader een struik werd’, de Oscargenomineerde documentaire ‘Life, Animated’ en IFFR-publieksfavoriet ‘Noces (A Wedding)’. Het aanbod wordt bepaald in samenspraak met Picl en de distributeur. “Juist de pareltjes van kleine distributeurs moeten het hiervan hebben.

Op de website van de Filmschuur zie je welke films on demand aangeboden worden en kun je ze daar ook direct bekijken. Vanuit de agenda of filmpagina klik je door naar de film op de Picl-player. De prijs is vergelijkbaar met een regulier bioscoopkaartje namelijk € 8,50. Bang voor plotseling lege zalen is de Filmschuur niet: “We hebben het on demand aanbieden een jaar geprobeerd en onze bezoekcijfers vallen niet tegen. ‘De kinderen van juf Kiet’ liep bij ons ook erg goed maar op een gegeven moment moet je toch ruimte maken voor nieuwe films. Dan is het superfijn dat je mensen niet teleur hoeft te stellen en ze de film online kunnen bekijken.

Picl is een initiatief van veertien grote Nederlandse filmtheaters. Zij bieden films on demand aan die ook in hun zalen draaien. Meer informatie vind je op de website van Picl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here