Afgelopen vrijdag was de finale van de Rob Acda Award 2017/2018 in de grote zaal van het Patronaat. De zes bands kregen ieder een kwartier de tijd om het publiek en de jury te overtuigen van eerste plaats. Natuurlijk waren wij er ook om een kijkje te nemen voor en achter de schermen. 

Zes diverse bands

Het eerste optreden was aan Yes Miss; No Miss. Een Haarlemse groep bestaande uit een drummer, gitarist, bassist, zanger/componist, saxofonist en zangeres. Een energiek en leuk optreden om te zien. De band had op de Facebookpoll van de Rob Acda Award 2017/2018 de meeste stemmen gewonnen en leek er dus met de publieksprijs vandoor te gaan. Helaas was de zaal nog niet lekker gevuld, omdat dit het eerste optreden was. Gelukkig liep de zaal snel vol en tegen het einde van het optreden was er een mooie groep aan publiek. Band twee was General Redbeard. Powerfull en pakte groots uit. Vanuit het publiek voer de zanger in een rubberboot en kapiteinsoutfit richting het podium. Een originele extra touch. Als derde band was het de beurt aan de mannen van Peperbek. Twee gitaristen, een drummer, een achtergrondzanger en een shinende rapper. De muziek doet denken aan de Jeugd van Tegenwoordig, maar dan nog jeugdiger. Super, vrolijk, funky. Heerlijk!

Rob Acda Award 2017/2018
Yes Miss; No Miss – Sympathiek, veelzijdig en goed op elkaar ingespeeld.
Rob Acda Award 2017/2018
General Redbeard begeeft zich via rubberboot naar het podium. Wat een opening!
Rob Acda Award 2017/2018
“Het podium was heel groot, dat was supervet. Het was wel heel warm! We hebben ervan genoten.” – Peperbek
Rob Acda Award 2017/2018
Crowdsurfen tijdens het optreden van Peperbek

Vernieuwend en up-tempo

De dames van Delusionals mochten daarna het publiek vermaken. Twee meiden met een enorm talent, een gitaar en een keyboard. Een contrast van Peperbek naar Delusionals, de muziek was rustig en vooral elektronisch. Heel tof en stoer dat ze met zijn tweeën optraden. Als vijfde band volgde ’t Vlaggenschip. Ook een rapgroep. De muziek was vernieuwend en up-tempo, zeker bij het lied ‘Dikke mensen op de dansvloer’ stond ieder met de billen te swingen. Als laatste van de avond was het de beurt aan NEMSIS. Een band met drie gitaristen, een vrouwelijke drummer en een zangeres. Deze band had up-tempo, maar ook rustige muziek. Het publiek en de jury bleek het erg te waarderen.

Rob Acda Award 2017/2018
“Het ging allemaal heel goed. Wel een paar kleine foutjes, maar het kan natuurlijk altijd beter!” – Delusionals
Rob Acda Award 2018/2019
“Dikke mensen op de dansvloer” – ’t Vlaggenschip
Rob Acda Award 2017/2018
“Het ging zo fucking snel. De vibe was echt heel goed.” – NEMSIS

Rob Acda Award 2017/2018 – de uitslag

Tijdens de uitslag las presentator PP Fischer voor elke band een kort verslag voor die de jury had geschreven. De Jury bestond uit Maarten Claus (Parksessies), Ivo Maissan, Paul Heijink (Kaiser Management) en Suus de Groot (Sue the Night). ’t Vlaggenschip ging er met de tweede prijs vandoor en Peperbek werd derde. NEMSIS won de juryprijs, de publieksprijs én een plek op het Young Art Festival. NEMSIS zien we dus snel terug op het hoofdpodium van Bevrijdingspop. Abir, zangeres van NEMSIS: “We zijn fucking blij. Het is een bevestiging dat je goed bezig bent. En gewoon drie prijzen, echt surreal.”

Rob Acda Award 2017/2018
– NEMSIS
Rob Acda Award
NEMSIS <3 Rob Acda
Rob Acda Award 2017/2018
NEMSIS met drie prijzen grote winnaar bij de uitslag Rob Acda Award 2017/2018!

Fotografie: Peter van Heun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here