Er zijn weinig Nederlandse fotografen die Groot-Brittannië beter kennen dan Lydia van Der Meer. In haar 30-jarige carrière als persfotograaf werkte ze een decennium lang in Londen voor de Financial Times, een van ‘s werelds meest invloedrijke kranten.

Foto-Brexpo Lydia van der Meer
Notting Hill Carnaval

Foto-brexpo toont Brexit

Terwijl Brexit de onzekere toekomst van Groot-Brittannië in haar greep heeft, deelt Lydia op 21 juni, haar kijk op het land dat ze kent in een opmerkelijke tentoonstelling van haar zwart-witfoto’s, waarvan er vele zijn gepubliceerd in de Financial Times. Lydia van der Meer: “Je kunt niet ontsnappen aan het gesprek over Brexit en dat zette me aan het denken over mijn tijd daar. Er zijn zoveel kanten aan Groot-Brittannië, en er is zoveel waar ik affiniteit mee heb. Ik wilde dat delen. Maar naast het vertonen van mijn foto’s wilde ik ook graag dat deze avond een viering is van het Groot Brittannië dat ik ken en waar ik van houd.”

Regent Park

Foto-Brexpo Lydia van der Meer zijn typisch Britse kiekjes

Er is dus muziek met een kenmerkend Brits geluid van live-acts en dj’s. Uiteraard vertoont de catering typisch Engelse trekjes en staan bijvoorbeeld de onvermijdelijke fish & chips op de kaart. De expositie vindt plaats in culturele broedplaats BOGOTÁ, waar Lydia een atelier heeft. Ze omarmde haar idee voor een eenmalige Brexpo en stelde de tentoonstellingsruimte van BOGOTÁ beschikbaar.

Één kans

De tentoonstelling is slechts voor één avond. Deuren gaan om 18:00 uur open met de officiële opening om 19:00 uur waarbij Lydia haar werk als persfotograaf in Groot Brittannië toelicht. Toegang is gratis. BOGOTÁ ligt op loopafstand van het NS-station Halfweg/Zwanenburg en op fietsafstand van Haarlem (10 minuten) en Amsterdam (15 minuten). Voor de deur ligt – onder de snelweg Haarlem-Amsterdam – een fietstunneltje dat de verbinding naar het tegenover gelegen recreatiegebied Spaarnwoude vormt. Kijk voor meer informatie op broedplaatsbogota.nl en wil je meer weten over Lydia, bekijk dan haar website.

En heb je nog steeds niet genoeg van HB? Lees dan de nieuwste No Spang! met Willem Pinksterboer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here