Vrijdag 17 januari wordt in Toneelschuur het eerste exemplaar van magazine Andersom overhandigd aan Marie-Thérèse Meijs, wethouder van Zorg, Welzijn, Volksgezondheid, Wonen en Cultuur. Tevens wordt een bijbehorende foto-expositie geopend met portretten uit het magazine. Dit alles naar aanleiding van de nieuwe Toneelschuur Productie Weg met Eddy Bellegueule.

Foto-expositie en magazine Andersom

Foto-expositie en magazine Andersom
Annaleen Louwes en Esther Noyons

In het kader van de nieuwe Toneelschuur Productie Weg met Eddy Bellegueule wordt een themamagazine over anders-zijn gepresenteerd genaamd Andersom. De bijbehorende voorstelling gaat over een jongen die probeert in te passen in zijn omgeving en daarvoor een harde strijd moet leveren. In dit eenmalige magazine zijn verhalen en fotoportretten samengebracht van Haarlemmers die weten hoe het voelt om ergens niet bij te horen. De presentatie is vanaf 17:00 uur gratis toegankelijk en is direct na afloop van de openbare repetitie van Weg met Eddy Bellegueule. Toegang tot de repetitie is ook gratis, reserveren is wel gewenst (let op: beperkte capaciteit). Dit kan via toneelschuur.nl of de kassa van de Toneelschuur, 023 517 39 10

Foto-expositie en magazine Andersom
Nienke Veneboer, Esther Noyons

Andersom

In deze uitgave worden verhalen en fotoportretten samengebracht van Haarlemmers die weten hoe het voelt om ergens niet bij te horen. Hun verhalen zijn aangevuld met achtergrondinformatie over de voorstelling, de roman en interviews met de makers van de voorstelling. Het magazine is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Haarlem (Diversiteit en Toegankelijkheid), Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en Wereldkeuken en is vanaf 17 januari gratis verkrijgbaar in de Toneelschuur. 

Kom je kijken?

De voorstelling Weg met Eddy Bellegueule is van 18 tot en met 25 januari en 5 tot en met 7 maart te zien in Toneelschuur in Haarlem en gaat daarna op tournee door het land. Tijdens de speelperiode in Haarlem wordt er in de foyer van Toneelschuur de expositie ingericht met de foto’s uit het magazine. Deze zijn gemaakt door de Haarlemse fotografe Nienke Veneboer. 

Meer Haerlems Bodem? Check hier de nieuwste Groetjes Uit Haarlem waarin pensionado Rob kunstcentrum BHAMD! fotografeert.

Coverfoto: Annaleen Louwes en Esther Noyons. Overige foto’s Nienke Veenboer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here