Dit zijn de dingen die Haerlems Bodem graag onder de aandacht wil brengen. Een foto expositie van een, nog onbekende, fotograaf gecombineerd met lekkere tunes en een drankje, gewoon bij de NR9 in Haarlem. Zaterdag 9 februari diende de kledingwinkel NR9 als expositie ruimte. Martijn Pots toonde hier voor het eerst een aantal van zijn werken die hij maakte van medio 2011 tot medio 2012.

De Formule 

Bij aankomst zag het er gezellig en druk uit, veel animo voor een eerste expositie. De DJ draaide relaxte muziek, er waren drankjes en iedereen zag er gestijld uit.  Een succesformule! Wij bevonden ons in een “incrowd”, van fashionista’s, artists, designers en nog meer trending beroepen uit 2012. Een leuk feit is dat de personen die op de ge-exposeerde foto’s staan, ook aanwezig waren. Veelal vrienden van Martijn.

Uiteenlopend

Terug naar de foto’s! Martijns werk loopt uiteen en bij het vertellen over zijn werkwijze viel op dat het nooit geforceerd mag zijn. Bij sommige foto’s was het plaatje zo compleet dat het wel geposeerd leek, maar dit is niet Martijn zijn stijl.  Zelf vertelde hij: “het is een moment en dat moment is er maar heel even”. Vandaar “the Analogue Diaries”, geen fancy Nikon D500 maar een “oude camera die je van je ouders kreeg voor op reis”.

Ook de verschillende locaties, waar de foto’s gemaakt zijn, spelen een rol. Zo hing er één foto die genomen was in New York, dit was een foto van wasgoed dat buiten hing tussen twee gebouwen. Iets wat je niet snel in Amsterdam of Barcelona ziet. Haerlems Bodem beschrijft het als foto’s met een rauw randje. Zo hing er een foto van een gitarist waar Martijn over vertelde:

“Zie je dat lampje daar aan de rand,
dat zou iemand anders weg poetsen, maar ik wil dat niet”.

Wat kunnen we nog verwachten

Martijn heeft samen met zijn vriendengroep een overkoepelend blog opgericht. Zij maken allen analoge foto’s maar hebben toch ieder een eigen stijl. Alleen unaniem goed gekeurd werk zal geplaatst worden. Martijn wil binnenkort ook beginnen met het zelf ontwikkelen van foto’s, iets wat nog meer authenticiteit met zich mee brengt. Haerlems Bodem staat er achter!

Onze mening
Een mooie en goed verzorgde expositie van een down to earth fotograaf. Zeer leuk om mee te maken en voor jullie iets om in de gaten te houden. NR9 heeft vaker gediend als expositie ruimte en dat is het soort informatie dat wij willen delen.

[slideshow id=3]

Check Martijn’s blog voor meer van zijn werk: theanaloguediaries.tumblr.com

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here