Fotograaf Peter Lipton maakt graag foto’s van dieren. Nee, geen katten, honden of vissen maar… kikkers. Vanaf 15 december kan jij zijn foto’s bewonderen in de fotoexpositie van Peter Lipton, in Fotogalerie De Gang. Wij dagen jou uit: spot jij Kermit op één van de foto’s?

Fotoexpositie  Peter Lipton
Foto gemaakt door Peter Lipton

Fotoexpositie Peter Lipton

Peter Lipton heeft in Ecuador foto’s gemaakt van kikkers die verblijven in ‘balso de los sapos’, vrij vertaald betekent dat ‘de ark van de kikkers’. In deze ark zijn de amfibieën ondergebracht om ze te beschermen tegen uitsterven. Bedreigingen voor deze bijzondere kikkers zijn onder andere ziektes, schimmelinfecties en de klimaatveranderingen. Peter heeft kikkers met zijn camera vastgelegd gebaseerd op hun bijzondere uiterlijk of de zeldzaamheid van het soort. Hiermee wil hij het visuele spektakel van de kwetsbare wereld zichtbaar maken.

Fotoexpositie  Peter Lipton
Foto gemaakt door Peter Lipton

Grande opening

De opening is zaterdag 14 december om 16:00 uur in Fotogalerie De Gang. Peter Lipton is aanwezig en geeft een interview. Daarnaast opent Gemma Venhuizen, biologe en wetenschapsredacteur van het NRC, de expositie. Ook aan muziek is gedacht, Carolan’s Brew komt een vrolijke noot toevoegen.

Fotoexpositie  Peter Lipton
Foto gemaakt door Peter Lipton

Fotogalerie De Gang

Fotogalerie De Gang is een initiatief van de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem. De Gang is de oude toegang naar de Doopsgezinde kerk. Door middel van het organiseren van exposities van geëngageerde, professionele fotografen wordt letterlijk een verbinding gelegd tussen de thema’s van de buitenwereld en de thema’s binnen de kerk.

Fotoexpositie  Peter Lipton
Foto gemaakt door Peter Lipton

De expositie van Peter Lipton is tot en met 22 maart 2020 geopend. Je kan de foto’s gratis bezichtigen bij Fotogalerie De Gang. Kijk voor openingstijden op fotogaleriedegang.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier ‘verhalen uit het Dolhuys‘ waarin voormalig bewoners hun verhaal doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here