Op donderdag 1 februari is Elena Nicolaas om 19:30 uur te gast in het Dolhuys, om te vertellen over haar fotoreeks  en het boek dat hieruit voort is gekomen. Wat ervaart iemand die in een depressie verkeert en hoe kunnen andere mensen diegene zo goed mogelijk steunen? Die vraag stelde Elena Nicolaas zichzelf tijdens het fotograferen van een aantal modellen.

Fotoreeks

Eind januari verschijnt het boek ‘Stel je niet zo aan’. Het project toont jongeren die kampen met depressies. In het boek vertellen vijf modellen en Elena zelf, over hun ervaringen met depressie en hoe deze zware ziekte een onderdeel van hun leven is geworden. Elena Nicolaas leidt zelf ook aan een depressie en wordt begeleid door jongerenwerkers van Stichting Welzijn Beverwijk. De fotografe besloot in 2017 modellen vast te leggen die hun meest donkere en duisterste gedachtes te lijf gaan.

Elena NicolaasIntiemer dan naaktfoto’s

De foto’s zijn in veel opzichten intiemer dan naaktfoto’s. De foto’s geven duidelijk weer hoe het is om met een depressie te leven. De vraag die een van de modellen bezighield, is hoe het zou zijn om voor een trein te springen. Elena zette het model op de uiterste rand van het perron. De dreiging hangt in elke hoek van de foto.

Elena Nicolaas genomineerd voor Young Impact Award

Elena Nicolaas is genomineerd voor de Young Impact Award en verkozen tot Beverwijkse Belofte, een gemeentelijke waardering. Op donderdag 1 februari start het programma om 19.30 uur. Aan de hand van verschillende portretten geven Elena Nicolaas en William Jordens, van Stichting Welzijn Beverwijk, een presentatie over depressie.

In het museumcafé bij het Dolhuys | Museum van de geest is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. Graag vooraf reserveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here