Tegenwoordig is er veel discussie over religieuze en seksuele diversiteit. In het kader van de Nationale Vredesweek 2018 organiseert de Haarlemse Antonius Gemeenschap i.s.m. met de Doopgezinde Kerk Haarlem en Productiehuis De Verbinding op 20 september de voorstelling Four Drags and a Funeral. Een razendsnelle komedie over familie, liefde, loyaliteit en bingo.

Four Drags and a Funeral

De avond heeft als thema ‘Religie als Geaardheid’ en vindt plaats in de kerk. Het stuk geeft veel stof tot gespreksonderwerpen en levert natuurlijk veel levendige discussies op na afloop. Want wat gebeurt er als een groep goddeloze Amsterdams Dragqueens frontaal in botsing komt met de orthodoxe ideeën van een traditionele gemeenschap? Tijdens het voortrazende komedie Four Drags and a Funeral maak je het mee. Na een succesvol landelijk tournee staat de voorstelling nog één laatste keer op de planken. De bijzondere locatie de Doopgezinde Kerk in de Frankenstraat zal een voor een extra dimensie zorgen. Dit wordt dus een avond voor hoofd, hart en wie weet de ziel.

Four Drags and a Funeral

de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’

Het verhaal van de voorstelling is als volgt: vier Amsterdamse dragqueens hebben een bijzondere opdracht en reizen daarvoor naar Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man, maar als de ‘Bingo-keizerin van Amsterdam’ het graf in. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk van zijn streng gereformeerde geboorteplaats is een kleine barrière. Maar wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene die nacht ook nog eens de kerk binnenkomt.

Discussie na afloop

De voorstelling toerde door het land en had als doel het beter bespreekbaar maken van thema’s als ongelijkheid, vooroordelen, geloof en homoseksualiteit. Na afloop hoopt de organisatie op een levendige discussie. Het discussiepanel wordt bemand door verschillende religieuze voorgangers, de schrijver van het stuk, voorzitter van regionale COC, politieke vertegenwoordigers en een vertegenwoordiger transgendervereniging Noord-Holland.

Four Drags and a Funeral

Four Drags and a Funeral op 20 september om 20.00 uur in Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24.

Voor tickets: www.fourdragsandafuneral.nl
Zie ook: www.antonius-gemeenschap.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here