Op 29 maart 2018 treden het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem ‘in het huwelijk’. Vanaf dan gaan ze verder als één. Ze hebben twee locaties: Hof in Groot Heiligland en Hal op de Grote Markt. Hierdoor ontstaat een tentoonstellingsprogramma waarin oude en hedendaagse kunst afzonderlijk en gemengd naar voren komt. Het vernieuwde Frans Hals Museum opent op 29 maart trots haar deuren. Op deze dag zal de tentoonstelling Rendez-vous met Frans Hals op beide museumlocaties te zien zijn.

Huwelijk Frans Hals Museum en De Hallen

Op 29 maart vindt het ‘huwelijk’ ’s middags plaats in de Gravenzaal van het stadhuis in aanwezigheid van de burgemeester.

frans hals museum en de hallenNa afloop van de huwelijksplechtigheid en receptie worden er om 18:00 uur vanaf het dak van Frans Hals Museum Hal (voorheen De Hallen Haarlem) meerdere huwelijksboeketten gegooid naar het publiek op de Grote Markt. Eén van de boeketten bevat een waardebon voor een huwelijksfotoreportage in het museum.

Van 18:00 tot 21:00 uur is de speciale openstelling voor het publiek om het vernieuwde museum te bezoeken. De tentoonstelling Rendez-vous met Frans Hals kun je zien op beide locaties, met gratis toegang.

Rendez-vous met Frans Hals

De tentoonstelling staat in het teken van een flirterige ontmoeting. Een rendez-vous tussen Frans Hals en 21e-eeuwse kunstenaars en kunsthistorici, allen bewonderaars van de schilder. Voor deze tentoonstelling zullen zij het werk van Hals op eigenzinnige wijze ‘herinterpreteren’.

Voor meer informatie, check: Frans Halsmuseum of De Hallen

BewarenBewarenBewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here