Onze trots is Haarlem. Door de jaren heen is het straatbeeld veranderd en het blijft veranderen. Het Noord-Hollands Archief verblijdde ons met mooie Oud Haarlemse foto’s. Om de twee weken plaatsen wij er één op onze website…

Wat zien wij hier op de Oude Foto van deze week? Voor jullie een vraag, maar voor Haerlems Bodem ook! We kunnen stellen dat deze foto genomen is voor het Frans Hals Museum. Wij vinden het mooi om te zien hoe de poort en ramen onveranderd zijn gebleven. Hoe authentieker, hoe beter!

Even googelen leid ons naar, hoe kan het ook anders, de website van het Noord Hollands Archief. We komen er achter dat deze foto exact één centennium geleden is genomen! Ook wordt er verwezen naar Koninklijk bezoek, dus dat moet dan wel Koningin Wilhemina zijn geweest. Op de foto vinden wij dat lastig te zien, maar de olijk kijkende man achter haar is onmiskenbaar Prins Hendrik van Mecklenburg-Schwerin.  Overigens was Hendrik (geboren als Heinrich) de achterneef van Koningin Wilhelmina en ja, dat is nu raar maar toen niet….

Over twee weken een nieuwe ‘Oud Haarlemse foto’, of klik hier voor meer oud Haarlemse foto’s.

Met dank aan het Noord-Hollands Archief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here