Met een line-up die alle kanten op gaat belooft de vierde editie van het jaarlijkse eerbetoon aan overleden artiesten een memorabele avond te worden. Freek de Jonge, Lucretia van der Vloot, Monique Klemann (Lois Lane), Beatrice van der Poel (Beeswamp) en E1 Ten (Gotcha!) zijn de laatst bevestigde namen aan de line-up. Ook Bob Fosko zou weer optreden, helaas heeft het niet zo ver mogen komen. Tijdens RipLive 2020 wordt stilgestaan bij diens overlijden. De organisatie wenst de nabestaanden sterkte.

RipLive 2020

Tributeconcert RipLive is sinds het ontstaan in 2017 een van de grootste hommages aan overleden artiesten. Organisator Hans Goes legt uit: “Elk jaar brengen we een eerbetoon aan artiesten die ons het jaar ervoor ontvallen zijn. Deze keer gaat het dus over mensen die in 2019 zijn overleden. Omdat je nooit weet wie er heen gaat is er dan ook elk jaar een afwisselend programma. Maar één ding is zeker: de nummers die gespeeld worden staan in ons geheugen gegrift.” De komende editie komen er nummers van onder andere The Prodigy (Keith Flint), Talk Talk (Mark Hollis), The Monkees (Peter Tork), Earth & Fire (oprichter Gerard Koerts) en vele anderen voorbij. Ook nummers van overleden Nederlandse helden als De Selvera’s, Johnny Lion en Gerard Koerts (Earth & Fire) komen voorbij. 

Line-up RipLive 2020

13 maart is de grote zaal van Patronaat het podium waar de nalatenschap van de sterren nog eenmaal zal schitteren. Naast genoemde artiesten bestaat de lijst optredende artiesten nog meer uit Jeroen den Hengst (Beatcream), Kevin More (So Gospel Choir). Leonard Domhof (Bouncers), Xander Hubrecht (VanVelzen), Rom Helweg, Pépé Fischer (Cheerful Fruitflies), Jaco van der Steen (Dutch Eagles), Stephan van de Kimmenade, Arnd Broeke en Bert Heemskerk. Ook de dochters Sandra en Yosé van de onlangs overleden overgebleven Selvera’s, Selma Jansen, komen met een mooi eerbetoon aan hun moeder.

RipLive 2020

de zogenoemde RipLiveBand is de begeleidende band voor de avond. Het muzikale gezelschap bestaat onder ander uit uit Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Thijs Vermeulen (Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark) en Xander Treffers (Rosa King, K-Otic, Edsilia Rombley, Marianne Weber). De presentatie ligt in handen van de bedenkers, Hans Goes en Alain Timmers.

Tributeconcert RipLive 2019 13 maart 2020 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20:00 uur, aanvang 20:30 uur. Kaarten via patronaat.nl.

Meer Haerlems Bodem? Check hier waarom schrijver Özcan Akyol naar Haarlem komt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here