Lange rijen voor de entrees van Patronaat. Dat kan maar een ding betekenen: er treedt een grote ster op in Haarlem poppodium: Froukje! Door Neerlands muziekcritici de hemel in geprezen. En woensdagavond kwamen wij erachter waarom.

Gestart in lege zalen

Begin 2020 was er de single Groter Dan Ik van Froukje. Het nummer ging viraal op het internet. De Wereld Draait Door pikte het meteen op, net als 3voor12. Een nieuwe belofte van de Nederlandse pop was ontstaan. Maar door Corona volgde er hoofdzakelijk optredens voor lege zalen met het publiek thuis achter een scherm.

Twee EP’s

Froukje heeft twee EP’s uitgebracht op het Top Notch label. In 2021 Licht En Donker. De woorden die Froukje afzonderlijk op haar bovenarm heeft laten tatoeëren. En in maart van dit jaar volgde de EP Uitzinnig. Bij elkaar meer dan voldoende songs voor een concert van goed een uur.

Froukje

S10 als extraatje

Froukje zette een sterk optreden neer in Patronaat. En alsof Froukje Veenstra en haar toffe band nog niet voldoende waren, stond bij het nummer Zonder Gezicht opeens S10 op het podium. Een verrassing waardoor het overwegend jonge publiek echt volledig uit z’n plaat ging.

Foto’s en tekst: Peter van Heun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here