2 november opent Marjan Scharloo, directeur Teylers Museum, de nieuwe Galerie Bakenes aan de Haarlemse Bakenessergracht 70. Een plek die ruimte biedt aan gevestigde kunstenaars en jong talent.

Galerie Bakenes

Van Galerie Bakenes kan je verwachten dat er in een intieme setting lezingen worden gehouden en goede gesprekken plaatsvinden. Daarnaast worden er workshops georganiseerd, samen naar muziek geluisterd of worden er films getoond. De galerie is gevestigd in een geheel gerestaureerd rijksmonument uit 1620 dat in 2018 is aangekocht van het Teylers Museum. De galerie start met de tentoonstelling ‘En nu?’ met werk van Marianne Lammersen, Wendy Tjalma, Marie-José van den Ende en Jetty Iestra.

Galerie Bakenes

Annemarie van Doorn, de eigenaresse, had al jaren de wens om een dergelijke plek op te zetten. “Wat ik fijn vind is mensen bij elkaar brengen. Elkaar stimuleren om met kunst, maatschappelijke thema’s en persoonlijke groei aan de slag te gaan. Een plek waar mensen zich vrij voelen om zich te uiten en samen het leven te verrijken. In zo’n oud pand leven en werken versterkt mijn gevoel te willen bijdragen aan een duurzame en gezonde toekomst voor de vele generaties na ons. Dat betekent voor mij hier iedere dag opnieuw bij stilstaan, via de kunst, ontmoetingen en reflectie: en nu…..?”

De tentoonstelling “En nu?”

De tentoonstelling sluit aan op de vraag ‘en nu?’ We bevragen steeds onze positie ten opzichte van een wereld die continue verandert en onze rol daarin. Wensen of verlangens veranderen mee. Welke keuzes maken we, wat zijn de gevolgen? Waar bevinden we ons, tussen geschiedenis en toekomst, wat is de status quo? Wat is die ‘status die is’ en wat komt daarna? In de titel van de eerste tentoonstelling zitten beide vragen gevangen.

Tijdens het Kunstlijn-weekeinde op 2 en 3 november is Galerie Bakenes geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Kan je niet tijdens het Kunstlijn-weekeinde? Dan heb je nog tot en met 15 december elke zaterdag en zondag tussen 15:00 en 18:00 uur de tijd om “En nu?” te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op galeriebakenes.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan de column van Krouwels over de Haarlemse Woningmarkt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here